Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Elmennétek így a testvéretek...

Elmennétek így a testvéretek esküvőjére?

Figyelt kérdés

Öcsém esküvője idén augusztusban lesz, amikor a lányom 21 hónapos lesz. Már jár, szavakat mond, megérteti magát és jól is viselkedik (általában).

Na most a menyasszony kitalálta, hogy az ő esküvőjük gyerekmentes lesz, azaz mindenkinek elmondják, hogy a gyerekeiket nem vihetik. Ő azért döntött így, mert szerinte ha valaki gyerekkel megy, az nem tud szórakozni/bulizni, nem fog inni, nem fog táncolni, nem fog kikapcsolódni és 9-kor hazamegy mert alvásidő van, ő pedig hajnalig tartó lagzit akar. Na hát ez szerintem eleve is gáz, és az elv is rossz mert egy 1-3 éves gyerek szülei így is-úgyis hazamennek hamar... De hát mondom ha nekik ez jó, akkor legyen így, de megkértem hogy velünk tegyenek kivételt, egyrészt mert tudom hogy a lányom nagyon élvezné, másrészt közeli rokon vagyok, harmad részt pedig nálunk nincs aki vigyázzon rá, hiszen a szüleim/nagyszüleim/nagynéném az esküvőn lesznek, a férjem anyukája már nem él, apukája külföldön lakik, egy vadidegen bébiszitterre meg nem hagynám a lányomat, főleg hogy fél is az idegenektől.

Erre azt mondta, hogy akkor maradjon otthon a férjem a gyerekkel, én meg menjek egyedül, úgyis kell egy kis kikapcsolódás a mindennapokból. Na hát én ezen teljesen kiakadtam, és megmondtam hogy ha se a férjem se a lányom nincs meghívva, akkor köszönöm de én sem megyek. Mikor ezt anyukám meghallotta akkor sírva hívott fel hogy ilyet nem csinálhatok, és ne rontsam el mindenki napját a duzzogásommal. Mondtam neki, hogy mégis mit csináljak ott?! Táncolni nem tudok mert nincs ott a férjem, beszélgetni kb. 9-10ig tudok amíg a két barátnőm haza nem megy a gyerekeikhez, utána marad a csendben ülés a nagyszüleimmel... Erre anyukám azt mondja hogy miért is ne tudnék én a nagymamámmal meg a nagynénémmel beszélgetni és kulturáltan ott lenni ahogy illik...

Már megkértem arra is a menyasszonyt, hogy csináljon egy gyereksarkot, fizetem én és be is rendezem, csak vihessem a gyereket. Azt mondta nem, mert ha a különteremben lenne akkor mindenki ott lenne a gyerekkel a bulizás helyett, ha pedig az esküvő termében akkor ott ő csak azt látná hogy milyen ronda a gyereksarok és az esküvőre nem való.

Szerintetek mit csináljak? Tényleg én reagálom túl?

2018. márc. 6. 11:46
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
50%

Nem véletlen a Fecsó nővére vagy, és luxus Vivi a menyasszony?

:D

2018. márc. 6. 12:31
 12/39 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként mi sosem vittük magunkkal a gyereket esküvőkre, pedig mindemhol voltak gyerekek. Nekünk jobb volt így. Viszont amikor a testvéremnek lesz esküvője vinni fogjuk, mert ő is a közeli család része. Tesóm ki is akadna, ha otthon akarnám hagyni. :) Szóval azért nem ugyan az, mimtha egy barát vagy távolabbi rokon esküvőjére nem viszi az ember.
2018. márc. 6. 12:33
 13/39 anonim ***** válasza:
37%

9-es ez szerintem akkor lenne jogos, ha nem a kérdezô testvére házasodna.

Egy ismerôs esküvôjét az ember könnyebben passzolja és elfogadja a menyasszony kívánságait. Na de hogy az öccse lagzikát kénytelen legyen kihagyni, mert a nô ennyire csökönyös és rugalmatlan, nulla empátiával.

Én is azt mondom, amit az elôttem szólók. A szertartásra elmennék (férjjel, gyerekkel), gratuláció és húzás haza.

A tesónak pedig utólag is elmondanám, hogy rosszul esett ahogy viselkedett és hogy nem tudtam ott lenni a lagziján.

2018. márc. 6. 12:38
 14/39 anonim ***** válasza:
67%
Nálunk pont a fordított helyzet van. Az öcséméknek lesz esküvőjük, nekünk fordult meg fejünkben a férjemmel, hogy esetleg gyerekek nélkül mennénk, hogy esetleg egy hisztivel vagy bármivel belerondítsanak. Ők viszont annyira kedvesen ragaszkodnak hozzá, hogy menjenek a kicsik is, hogy még szállást is intéznek a helyszínen, ha elfáradnak, de mi még szívesen maradnánk. A koszorúslányok között is lesznek picik, köztük a lányom is. Ezt abszolút korrekt hozzáállásnak tartom. Viszont, ha valaki kijelentené, hogy ne menjenek gyerekek azt én is borzasztó rossz néven venném. Aki itt gyerekes és ostobán viselkedik, az a sógornőjelölt. A gyerekek is család részei, jó hogy azt nem találja ki, hogy a párját ne vigye, aki még nem házas 😁.
2018. márc. 6. 12:44
 15/39 anonim ***** válasza:
65%

Én alapból úgy gondolom, hogy ha van rá mód, jobb, ha nincs ott a gyerek az esküvőn, nekünk is, meg a párnak is. A 2,5 éves lányom egy esküvőn volt, 11 hónaposan, ott is azért, mert szintén családon belül volt, nem volt kire hagyni. Fél 9-kor mentem vele a panzióba aludni, hulla volt, sírt, nem bírta a zajt (távol volt a lagzi, de volt bérelve szoba mindenkinek). Szóval tényleg rossz volt. Ezután volt még további 3 esküvő születése óta, akkor anyukámmal hagytam, jobb volt mindenkinek, neki is, mert pihenhetett nyugodtan, nem cibáltuk egész nap meg este.

DE, ebben a sztoriban a kedves menyasszony tényleg bunkó szerintem. Itt azért a gyerek is a család tagja, nem csak ismerős gyereke, másrészt meg ez, hogy akkor a férj is maradjon otthon, kit érdekel... gázul viselkedik, én se mennék el, csak max a szertartásra.

2018. márc. 6. 12:47
 16/39 anonim ***** válasza:
57%

Empátiát ez esetben a menyasszony is gyakorolhatna. Hiszen mivel az egész családot meghívta értelemszerű hogy senki nem tud vigyázni a gyerekre az meg hogy akkor a sógora ne menjen elég nagy bunkóság nyilván a sógora esküvőjére ő is hivatalos volt.

Rendben az ő napja, alakítsa úgy ahogy neki tetszik de ha ilyen kikötése van akkor gondoskodjon arról, hogy a gyerekek elhelyezése meg legyen oldva és senkinek ne kelljen otthon hagynia a párját hogy részt vehessen. Szegény kérdező ha elmegy egyedül mit csinál? Kivel táncol? Esküvőre párral szokás érkezni nem véletlenül...

2018. márc. 6. 12:49
 17/39 anonim ***** válasza:
81%

En elmennek a szertartasra, de lagzira nem. Nem a tesom az elso, hanem a gyerekem es a ferjem. Vagy megertik vagy nem, o dontesuk volt viseljek kovetkezmenyet is. Te megjelentel koszontotted oket de elethelyzeted miatt nem tudod ezt megoldani, es nem is szeretned.

Ez az o dontesuk milyen eskuvot akarnak. Megfelelni senkinek sem lehet. Mi pl nem vagyunk nagy dinomdanomra alapbol, plusz a kozeli csaladba sok a gyerkoc, ezert osztottunk szoroztunk es nem tartunk lagzit (pedig megtehetnenk), esketes+vacsora, 9-re mindenki otthon van, tud furdetni altatni gyerkocot rendezni. Kifejezetten keszulunk az etteremben kulon gyerekjatekokkal. Na ez ugye masik veglet, hat minket meg ezert nyaggatnak, hogy de legyen tobb meghivott es akkor buli.

2018. márc. 6. 12:51
 18/39 anonim ***** válasza:
39%
Nem mennék el. Inkább lefoglalnék egy jó kis nyaralást.
2018. márc. 6. 13:09
 19/39 anonim ***** válasza:
56%

Azokkal értek egyet, akik úgy gondolják, h ez a menyasszony nagy napja, ő dönt arról, h mi hogy legyen. Továbbá azzal is egyetértek, h gyereksarok ide vagy oda kicsi gyerek nem esküvőre való, pláne, ha hajnalig tartó bulit akarnak. Akár tetszik akár nem, azt neked is tiszteletben kell tartanod. Anyukádat is megértem, ő sem akar már cirkuszt. Azt tanácsolom, h fogadd el a helyzetet. Menjetek el együtt a szertartásra, a férjed utána vigye haza a gyereket, ha akarsz menj haza te is. De én a helyedben elmennék a vacsorára is,kicsit beszélgetnék, de nem maradnék hajnalig. Ezt el kell fogadni, nem hisztizni és megsértődni rajta. A kérdésre válaszolva, természetesen elmennék az öcsém esküvőjére és mindent úgy csinálnék, ahogy a pár kérni, elvégre ez az ő napjuk.

egy 3 gyerekes anya

2018. márc. 6. 13:13
 20/39 anonim ***** válasza:
41%
Nem reagálod túl. En sem mennék el.
2018. márc. 6. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!