Mellszívó? Vegyek, ne vegyek? Ha vegyek, milyet? Kézit, elektromosat?
Minden tapasztalatot, tanácsot szívesen vennék. Köszönöm.
29 hetes kismama
Én kölcsönöztem egy elektronikusat miután kijöttünk a kórházból.
Vittem be kézit, de az nekem nem ért semmit.A kórházi csúcsszuper volt, úgyhogy egy olyat kölcsönöztem egy hónapra, amíg be nem álltak a dolgok.Utána ha muszáj volt kézzel fejtem.
Biztos ügyetlen vagyok, de nekem a kézi nem szívta ki.
Szia
Hát ez nagyon jó kérdés. Én két gyermeket szoptattam,Az elsőnél fejtem az első öt hétben, mert beteg volt, és nem tudott szopizni, én meg nagyon akartam, hogy anyatejes legyen. A másodiknál viszont elő sem vettem. Tehát szerintem nem érdemes előre megvenni.
De igaz, az sem jó, ha kell, és a párod tanácstalanul áll a kérdés előtt, mert ugye gőze sincs arról, hogy milyet is kellene.
Szerintem a legjobb megoldás, ha a párodat/barátnődet/anyukádat készenlétbe helyezed, körülnéztek a boltok kínálatában, hol is éri meg venni, ha kell és jegelni az ügyet.
Bemész szülni, ott a pár nap alatt kiderül, hogy kell e mellszívó, a kórházban úgyis adnak, tehát oda felesleges bevinni.
Ha szükséged lesz rá, akkor meg a készenlétben levő embert elszalajtod és megveszi.
Azalatt az 5 hét alatt sokfélét pórbáltam.
1. Avent kézi - jó, ha csak ritkán kell fejni egy picit, előnye, hogy egy kézzel lehet használni
2. Medela kézi - inkább nem minősítem, valakinek nagyon bejön, hát nekem nem :-(
3. Medela elektromos - jó, ha nem akarod huzamosabb ideig használni, de akkor meg felesleges ennyi pénzt kidobni rá!
4. Avent elektromos - nekem ez vált be a legjobban. Volt hozzá kézi pumpám is, így akár úgyis lehetett használni (medelához nem adtak!). 4 hétig minden tejem ez szívta le, nem nyekergett, mint a Medela, gyors és hatékony, viszont az ára húzós.
Tehát összegezve: én az Aventre esküszöm. Ha kicsit kell fejni, tehát csak a maradékot, akkor kézi, ha sokat, tehát csak így táplálod, akkor elektromos.
Amúgy szerintem, ha nincs semmi gond, akkor felesleges a mellszívó, mert ha beáll a keresletr-kínálat, akkor nem lesz gond a szoptatással. Viszont ezt csak a baba szája tudja tökéleesen beállítani. Ezért inkább eleinte a gyakoribb mellretételt javaslom, mint a fejést. De a kórházban a csecsemősök minden el fognak mondani és ráérsz utána megvetetni, ha szükség lesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!