Kisgyereknek lehet változtatni a lakcímét az anyja nélkül?
Szia!
Nem,mivel kiskorúnál mindkét szülő bele egyezése kell a lakcímváltozáshoz.
Na-na, itt valami turpisság készül az anyósod részéről, ne menj bele!
Ha őt bejelentitek oda, akkor nem viheted el a gyereket, ha téged kiraknak. Márpedig ha téged nem akar bejelenteni, sanszos, hogy az lenne a következő lépése, hogy téged kidob.
TudJÁK? Anyósod és még ki??
Igen, lazán bejelent. állandóra is, ha akar, de nem akar..
Nálunk most volt lakcímmel kapcsolatban történés, úgyhogy (elvileg) tudom a szabályt. A gyerek oda van bejelentve ahová az anyukája. Szülés előtt változtattam bejelentett lakcímet és ott mondták.
Szóval ha minden igaz az anyósod nem fogja tudni megtenni, hogy csak a lányodat jelenti be.
6, kevered. Szülés után automatikusan az anyja lakcímkártyáján lévő cím kerül a gyerekére is. Eddig tény. Utána viszont természetesen megváltoztatható és ez adott esetben azzal járhat, mint amit a 2-es ír.
Biztos, nem engedném.
Akkor igen, keverem, bocsánat! De én azért azt gondolom, hogy anyuka hozzájárulása nélkül nem változtatható meg a gyerek lakcíme.
Milyen a viszonyod az anyósoddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!