Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Császár után és egyéb kérdéseim?

Császár után és egyéb kérdéseim?

Figyelt kérdés

Meddig kell figyelni a hegre majd furdesnel?

Programcsaszar esetén mikor kéne talákkozni aneszteziologussal? Eddig szoba se jott de alig 2 hét múlva már műtenek

Katétertől félnem kéne, nagyon fáj??

Nektek hogy voltak ezek?

Mikorra lett kiírva a császár napja?

Nekem 39+3ra

2018. febr. 28. 19:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A heggel lehet zuhanyozni, csak le kell róla itatni a vizet. Főorvos volt a dokim,ő mondta. A katéter nekem fájt ki-be,de 1mp kb :). Nagy levegő :)!

Nekem sürgősségi császár volt,nem program, 39+2-nél.

2018. febr. 28. 19:59
 2/13 anonim ***** válasza:

Nekem sürgősségi császár volt. A katétert nem is érzed, kivételnél sem. Bár hogy mikor került be, arra bevallom, nem emlékszem.

Nekem azt mondták, direkt ne zuhanyozzam a heget, de nyilván vizes lesz a kötés, szóljak és cserélik. De egyébként ezeket ott helyben elmondják majd.

2018. febr. 28. 20:03
 3/13 A kérdező kommentje:

Persze, sejtettem h ott elmondjak de addig csak kavarog a sok félelem és kérdés a fejemben.😶🙄🙄

Koszonom lanyok.:)

2018. febr. 28. 20:22
 4/13 anonim ***** válasza:

Lehet tusolni,ahogy mar elottem irtak,kotest cserelnek utana.miutan levettek a kotest(nekem mindharomnal 2.3.nap) utana az a lenyeg,hogy ovatosan,jo nedvszivo torolkozovel itasd fel a vizet rola.

A 3.program volt,de csak a szuloszoban talalkoztam az aneszteziologussal.

Nekem 38+3naposan volt a program az elozo ket csaszar miatt(hegszetvalas veszelye miatt volt ilyen koran)

Elsonel foggalmam nincs mikor raktak fel a katetert,tolofajasokkal kerultem a mutobe.

Masodiknal sem fajt,csak utana elfogott a szedules es levert a viz.de ez par perc alatt el is mult.

3.nal sem fajt,csak picit kellemetlen volt.

Kivetel mindharomnal fajdalom es minden mas erzes nelkul ment.orultem,hogy vegre nincs ott.zavart nagyon a mozgasban,hogy ereztem,hogy ott van es nagyon feltem,hogy kitepem 😂

Barmi mas kerdesed van nyugodtan kerdezz.

De ne parazz ra.

2018. febr. 28. 20:35
 5/13 anonim ***** válasza:
Szia! 3 csàszàrom volt, első elakadt szülès miatt, màsik kettő program. A katètert az èrzèstelenìtès utàn tettèk fel mindhàromszor, ergò èszre sem vettem. A kivètel nem fàj kicsit sem. Nekem azt mondtàk mindhàromszor, hogy a varratszedèsig ne èrje vìz, aztàn pedig mèg egy ideig ne àzzon ès ne "kaparàsszam"! (Megnèzni se mertem, nem hogy hozzàèrni.) Egyhetesen szedtek varratot. Anesztessel a műtőben talàlkoztam csak, a műtèt előtti nap kellett befeküdnöm, aznap elküldtek EKG-ra. 39+0 volt a tervezett csàszàrok, mindkettő. Az első 40+3 napon. Ne izgulj, minden rendben lesz. Jò egèszsèget nektek! 😊
2018. febr. 28. 20:36
 6/13 anonim ***** válasza:

Program csaszar.41+3. Raertunk:))

Aneszteziológus mutet elotti napon konzultaltam.

Beontest kapsz. Epiduralis érzéstelenítés. Katetert marcerzestelenites után helyezik fel. Nem is erzed.kivetel egy masodperc.nem is fájt.a beontes rosszabb volt. Sebet csak óvatosan kell korbe tisztitsni. Zuhanynsl ne essen ra sok viz. Elore dolve futodtem, ugy smugy is kényelmesebb volt után..:)

2018. febr. 28. 20:46
 7/13 A kérdező kommentje:

Ezekszerint nem keso a 39+3, azt hittem elobb szokták, hogy be ne induljon?:)

Nagyon koszonom. Sokkal jobban erzem magam.. persze nem lehet fájdalom nélkül szülni. De csak érdekel nagyjából mi milyen , meg hogy normális stb.

Nem féltetek,h szétjon a seb pl nagy wc közbe?

Befolyásolja a has visszahúzódását a szülés ,vagy mindegy h csaszar v sima?:)

2018. febr. 28. 21:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Nekem 38+6-ra volt kiírva, végül 2 nappal előrébb lett hozva magas vérnyomás miatt.

Anesztessel csak a műtőben találkoztam.

Katétertől rettegtem, de nem fájt, az viszont nekem kellemetlen volt, amikor fent volt, mindig úgy éreztem, bepisilek, és kicsit csípett is. De nem vészes azért, túl lehet élni.

2018. febr. 28. 22:06
 9/13 anonim ***** válasza:
Mindent leírtak előttem :) amit én hozzátennék, hogy nekem a katéter kiszedése olyan volt, mint mikor a támpont húzom ki, érezhető, de cseppet sem fájdalmas, úgyhogy ettől ne félj :)
2018. márc. 1. 07:47
 10/13 anonim ***** válasza:

Varratszedésig figyelni kell a hegre zuhanyozás közben is (legjobb egy törölközőt rászorítani, amíg gyorsan lezuhanyzol. Utána 6 hétig még nem lehet fürdeni, ázni, csak zuhanyozni.

Az anesztes kórház-függő. Az általa kiadott papír 30 napig érvényes, tehát van, ahol már ilyenkor rég megjárta volna az ember, van, ahol majd amikor előző nap befektetik, akkor küldik az alatatóorvoshoz.

Katéter kellemetlen, csíp, de fájni nem fáj.

2018. márc. 1. 08:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!