Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek a doki részéről...

Szerintetek a doki részéről illett volna egy bocsánatkérés? Cserben hagyva érzem magam, de meg is értem.

Figyelt kérdés

Igyekszem röviden leírni a történetet, szóval röviden és tömören a dokim faképnél hagyott szó szerint a szülőágyon, csak se szó se beszéd, miután kapott egy telefont, elviharzott kocsival és vissza sem jött. :( Utána meg ugyan lezajlott a szülés ugyan, de le se tojt az ügyeletes orvos, a kitolásra kegyeskedett csak odajönni. Nagyon cserbenhagyva éreztem magam és dühös is voltam, de utólag megtudtam, mivel az egyik legjobb barátnőm a felesége kollégája és ő mondta, hogy valaki rosszul lehet a munkahelyén, akkor sült ki, hogy a doki szintén várandós felesége lett rosszul. Miatta hagyott ott csapot-papot és vajúdó kismamáját, egy szó nélkül.

Bár az a nő soha nem beszél, mégis barátnőm szerint idősebb is már és nehezebben is jött nekik össze a baba. Kicsit irigylem is, bevallom, hogy van manapság ritka ilyen férfi, aki így félti a feleségét, az én férjem még a szülőszoba közelébe se mer jönni, nemhogy bármilyen kórházi szituációnak egyáltalán a közelébe menni. :(

Egy bocsánatkérés azért jól esne a részéről, ti elmennétek hozzá? Pénzen is gondolkoztam, adjak-e, igaz bejött, de nem ő vezette le a szülést. És azt is tudom, hogy nincs rászorulva arra a 100 ezerre, amiben megegyeztünk, szóval azért nem keresném fel ezek után, hogy pénzt adjak neki.

Ti mit tennétek? Mi lett volna a helyes reakció az ő részéről? (Telefonon érdeklődtem, azóta sem jött be dolgozni állítólag, ennek egy hete)

2018. febr. 27. 22:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Megértem a dühödet, de ez azért nem olyan dolog, hogy le kellene járatnod mindenki előtt a dokit ahogy azt írtad. Ez egy igen egyedi eset és sajnálatos, hogy pont a Te szülésed közben történt meg, ez még nem minősíti a munkáját, és a lelkiismeretességét.
2018. febr. 28. 10:10
 12/21 anonim ***** válasza:
86%

Nagynéném szülész-nőgyógyász, csak nem itthon, hanem Németországban dolgozik. Hiszed vagy sem, ott a szülészorvos jóformán bent sincs a szülésnél. Mivel normális esetben ez megy magától. Persze, előtte vizsgál, meg közben is ha kell, de a szülésznő az, aki felügyeli a szülést és persze hívja a dokit, ha gond van, akinek kötelessége is jönni.

Van ilyen, hogy el kell mennie, nem a repülője indult a Bahamákra... Az ügyeletes ellátott volna, ha komplikáció van.

2018. febr. 28. 10:30
 13/21 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ha a terhes felesége a terhesség vége felé rosszul lesz, teljesen érthető, hogy elmegy. Nem újraélesztést végzett éppen, hogy nem hagyhat ott. Én bocsánatkérést sem várok tőle, ez egy nagyon emberi dolog! A gyereked egészséges lett és hogy őszinte legyek, nekem a doki már eszembe sem lenne. Amikor megszületett a babám, annyira le voltam foglalva, hogy ilyesmivel már végképp nem tudtam volna foglalkozni. Szerintem örülj, hogy jól végződött a történet mindenki számára.
2018. febr. 28. 10:33
 14/21 anonim ***** válasza:
80%
12-es, Ausztriában is csak akkor hívják a szülésorvost a bábák, ha komplikáció van vagy amikor már megszületett a baba. Az egész szülést a bábák vezetik le. Olyan is.
2018. febr. 28. 10:34
 15/21 anonim ***** válasza:
84%

Attól mert a te férjed nem volt ott veled nem ez a normális.

Persze hogy a saját feleségéhez rohant,harmadik trimeszterben vagyok én is, normalis férj nem hagyja egyedül a rosszul levő feleségét (ferjem pl szólt előre ha eltűnik melóbol akkor hozzám rohant)

Ne kezd el ezzel lejáratni mert nem lesz olyan kismama aki veled ért egyet,nem nyaralni ment el mellőled

2018. febr. 28. 10:43
 16/21 anonim ***** válasza:
67%

Nálam úgy volt ahogy a 12es írta. Már bent feküdtem, túlhordtam. Az ügyeletes orvos megvizsgált, hívták a fogadott orvosom. Ő is megnézett, ez 23 óra után volt. Mondta, hogy reggelre lesz meg a baba. 4 óra körül bejött, mert a család már nagyon izgult így megnézte mi újság. És a legvégén szóltak neki mikor már látszott a picuri haja. A szülésznő és egy nővér végig mellettem volt, legalábbis a férjem ezt mondta.

Nem hagyott magadra, biztos szólt valakinek, hogy lelép. Igen, utólag elnézést kérhetett volna, de nem tudjuk, hogy lett e baj náluk. Ha igen, természetes, hogy a felesége/gyereke a legfontosabb és nem azon jár az esze, hogy nem volt jelen a szülésednél. Én megértem. Azt is, hogy veled történt, őt akartad, hogy jelen legyen, bíztál benne, de vannak olyan esetek mikor...csúnya így mondani, mivel ti is emberéletek vagytok/voltatok abban a szituációban, de neki csak munka. Mint ahogy a te munkád sincs olyan fontos, mint a családod. Lépj túl rajta, nem kell megkeresned. Lehet, ha jobb helyzetben lesznek eszébe fogsz jutni. Nem veled akart kiszúrni!

2018. febr. 28. 15:00
 17/21 anonim ***** válasza:
11%
2# valahol érhető, de könyörgöm ő eg orvos...műtét közben is othagyja a beteget??? Még egy fogtömésnél a fogorvos hagyján...
2018. febr. 28. 16:28
 18/21 anonim ***** válasza:
26%
Azért ilyen embernek nem szülnék gyereket, mint a férjed...
2018. febr. 28. 16:31
 19/21 anonim ***** válasza:
87%

Bocs, de ha a feleségem és a gyerekem élete forogna kockán, pont leszarnék egy idegent, akit esetleg megbántottam.

Ha pedig valamelyikük meghalt - esetleg mindkettő -, akkor meg abszolút nem izgatna.

Megszültél? Igen, az a lényeg, a pénzt nem kell odaadnod, de hagyd békén a dokit.

2018. febr. 28. 16:31
 20/21 anonim ***** válasza:
73%

Nekem kicsit más a szitum, de leírom. Nagyon jó a viszonyom a nőgyógyászommal, eü-s vagyok én is. Nem fogadott el pénzt, mindig többet voltam benn Nála, mint a többi beteg. A 30.héttől jártam szívhangra, 37.héttől már 2 naponta, mert óvatos volt. Ő nem UH-zik, de minden UH után megkért, hogy hívjam fel, már benne is voltam a telefonba, mert már a nevemen szólított amikor felvette. Mondta, hogy időben szóljak, ha beindul a szülés, Őt hívjam, ne a kórházból és ne a szülésznő hívja, hanem én 10 perceseknél.

Végül nem hívtam mikor beindult, mert nagyon rendszertelenül jöttek a fájások, hol 2 percenként, hol 15 percenként. A lényeg a lényeg, hogy végül elég gyorsan (5-6 óra) megszültem, de nem érték el. Úgy, hogy tudta, hogy 40+5 napos vagyok, szóval gondolhatta, hogyha a kórházból hívják éjfélkor akkor szül az egyik betege. Másnap este odajött sűrű bocsánatokat kérve, hogy ne haragudjak, de a lányának lázgörcse volt és rohantak a kórházba. Nekem a bizalmam egy pillanatig nem ingott meg! Sőt! Első a család!

Már várom a 2.babát és többször mondta, hogy bármi lesz be fog jönni a szülésre:).

2018. márc. 1. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!