Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kell folyton gúnyolódni...

Miért kell folyton gúnyolódni a másikon?

Figyelt kérdés

Biztosan mindenki találkozott már itt ezekkel a kifejezésekkel: " babás vagyok' " pocaklakó" "babuci" stb...

Aztán jönnek a lehurrogó, gúnyos, irónikus válaszok.

Elvileg ebben a kategóriában babát (bocs magzatot) váró, kisgyerekes anyukák vannak és nincs egymás felé annyi tolerancia, hogy ha nem tetszik más kifejezése akkor ne válaszoljunk vagy ne tegyünk megjegyzést?

Komolyan mondom a csúnya szavakat, káromkodást elfogadottabbnak látom , mint egy ilyen " kedveskedő" szót.

Az ilyen ember nem is olvas mondjuk mesét a gyerekének, mert abban a szereplő pl Bogyó és Babóca és ezek milyen ciki kifejezések már vagy inkább átnevezi őket Margitra és Istvánra? Vagy soha nem hívja kicsimnek a 3 évesét, mert az má naaagy óvodás?

Ezek épp olyan becézések, mint a pocaklakó, csak valamiért ez itt cikinek lett besorolva.

Nem akarok kötekedni..sőt.. Pont, hogy békét szeretnék teremteni (tudom én ehhez kevés vagyok):) De tényleg annyira rossz már ez, hogy mindenhol a rosszmájú megjegyzéseket kell olvasni minden kérdésnél.

Pl. Egy "babásodásos" kérdésnél kb 6 válaszolóból 1 db volt aki nem gúnyolódott a kérdezőn, a többi mind.

Nem lenne jobb, nem bántani egymást? És amúgy is miért van ennyi rosszindulat egy boldog kismamában/anyukában?

2018. febr. 26. 11:32
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Nekem ilyenkor eszembe szokott jutni, amit a Férjem mesélt.

Vezető beosztású, épp megbeszélés volt amikor mondta a jelenlévőknek, hogy CSÜCSÜLJENEK le. 😊

Persze ott is voltak apukák és egyből értették, hogy miért így mondja. Természetesen javította magát, de kiszaladt a száján és jót nevettek.

Itt s gykn mindenki kifinomultan és tökéletesen beszél.

2018. febr. 26. 11:48
 2/7 anonim ***** válasza:
60%
Talán mert felnőttek vagyunk.és ez nem jelenti azt h nem olvas meséket meg nem becézi a gyermekét.
2018. febr. 26. 12:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Ez az! Felnőttek vagyunk, jól mondod! Gúnyolni a másikat felnőttes?
2018. febr. 26. 12:39
 4/7 anonim ***** válasza:
26%
Mert az emberek szeretnek interneten beszólni. Te is, hisz a kerdésed egy beszólás azoknak akik valamivel nem értenek egyet. Ők arra szólnak be, te rájuk. És ez örök lánc.
2018. febr. 26. 13:11
 5/7 anonim ***** válasza:
46%

Tudod mivel anonim az oldal itt bátran fröcsöghet mindenki következmény nélkül.Aztán szemtől szembe sunyítana....persze sokan állítják, hogy megmondanák szemébe is....egy francot.

Sok sok frusztrációt itt és így élnek ki az emberek.

2018. febr. 26. 13:14
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A "babásodással" nekem mindössze annyi a bajom, hogy nyelvtanilag egy folyamatnak hat, ami mintha szakaszokból állna, közben a teherbeesés vagy létrejön, vagy nem, nincs köztes állapot. Na, ez lehet legalább olyan hülyén hangzik, de értitek, na... :)

Egyébként nem zavarnak ezek, nem szoktam kötözködni, nem izgat, ki mit hogy nevez, ha értem, miről van szó, és tudok, válaszolok úgyis :)

2018. febr. 26. 13:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es, tévedsz, én nem beszólok!

Én arra szeretném kérni az embereket pont, hogy ne tegyék!

Az egyik válaszoló is írja, hogy becézi a gyermekét, csak épp nem pocaklakónak. De ha te is becézek akkor miért baj? Én pl a kisbabámat gubacsnak hívtam, annyira illett rá, mindig összegömbölyödött :) egy anyuka a játszótérről mandarinnak hívta a sajátját, a pocaklakó miért rosszabb? Hát tényleg a pocakban lakik, nem? :D

És hangsúlyozom nem azzal van a baj, ha nem tetszik! De nem kell beszólni! Ne válaszolj és kész! Vagy ha mész a boltba és a pénztáros haja vörösre van festve, de neked a barna tetszik, akkor nekiállsz dumálni, hogy fú de idegesítő ez a szín? Ugye nem.. Akkor itt miért?? Tényleg ennyit tesz a névtelenség?

2018. febr. 26. 14:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!