Ha a határozott idejű szerződésem lejár a szülés előtt, akkor jogosult vagyok-e TGYÁS-ra, és GYED-re?
2008. dec. 31-ig van szerződésem a munkahelyemen, és 2009. március 30-ra vagyok kiírva. A szerződésemet nem fogják meghosszabítani, ez szinte biztos. Azt szeretném kérdezni, hogy ez esetben kapok-e GYED-et, és TGYÁS-t, mert én úgy tudom, hogy azoknak az előfeltétele az, hogy a szülés napján munkahely által biztosított legyek (ha rosszul tudom, nyugodtan helyesbítsenek). A 180 napom bőven meglesz, kb. 1 év 4 hónap munkaviszonyom lesz decemberre, tehát abból a tekintetből jogosult lennék a támogatűsokra.
Aki jártas ebben a témában, kérem, írja le nekem, hogy mik a teendőim, hogy ne maradjak a szülés előtt is pénz nélkül, ill. hogy megkapjam az engem megillető TGYÁS-t és GYED-et.
Köszönöm a gyors választ. Csak az a gond, hogy régebben még el lehetett menni 1 év passzív táppénzre, ami mostmár csak 6 hét. Én meg kb. 12 hetet leszek munkanélkül. :(
Meg jó lenne, ha a GYED-et kapnám, hamár dolgoztam a szülés előtt majdnem 1,5 évet egész jó havi fizetéssel... (GYED-ből megkapnám a max-ot, ami kb 50ezerrel több havonta, mint a GYES)
Tudom, hogy ez így sz_r, nekem is jó lett volna a gyed-em, mert elég jó fizum volt, de mégis csak gyes-t kaptam, pedig előtte több évig dolgoztam, és csupán 7 héttel a szülés előtt járt le a szerződésem. Ez bosszantó.
az első voltam
Szia!
Én úgy tudom, hogy nem munkahelynek kell lennie amikor szülsz hanem biztosítottnak kell lenned (persze előtte lenni kell minimum 180 nap biztosított napnak, de ez neked megvan). Ha munkanélkülin vagy bejelentkezve az is biztosítottnak számít tehát megkapsz minden juttatást.
De én ebben nagyon laikus vagyok, mert én is mostanában olvasgatok ezek után (sajna nekem még baba sincs útban, de szeretek előre tájékozódni)
Az lesz a legjobb ha ezen a fórumon kérdezed meg, hogy hogyan tudsz ebből a helyzetből a legjobban kijönni (itt szakértők válaszolnak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!