Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Agusztusban költöztünk ide a...

Agusztusban költöztünk ide a páromékhoz a 9 hónapos kisfiammal és aztbeszt palatető van a házon, mindenhol. És mi a tetőtérben lakunk. Nagyon rámijesztettek hogy nagyon káros hogy ebbe a házba lakunk stb. igaz ez?

Figyelt kérdés
2018. febr. 23. 21:51
 1/9 anonim ***** válasza:
46%
Persze hogy káros,hiszen rákkeltő!
2018. febr. 23. 21:59
 2/9 anonim ***** válasza:
46%
Sajnos igaza van az első válaszolónak.
2018. febr. 23. 22:01
 3/9 A kérdező kommentje:
de sok helyen olvasom,hogy csak akkor az ha kiporlik. tehát fűrészelik.. ?!
2018. febr. 23. 22:04
 4/9 anonim ***** válasza:
49%
Hét ln nem kockáztatnám az egész családom pláne a gyerekem egészségét mert valami történik vele,sose bocsátod meg.A "költöztünk ide a páromékhoz" mit jelent? Szülőkhöz? Inkább albérlet,ha nem lehet megoldani,hogy az azbesztet valahogy eltávolítsátok (ha lehet egyáltalán,ehhez nem értek)
2018. febr. 23. 22:17
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
Én is úgy tudom hogy porladással káros csak, de pici babánál ez megfontolandó hogy az ember mit hisz el. Ha arra gondolsz hogy a hatalmas sziklákat is porrá őrli az időjárás, valamilyen szinten biztos hogy "kopik" a tető is!
2018. febr. 23. 22:29
 6/9 anonim ***** válasza:
77%

Az azbeszt rákkeltő, de a ló másik oldalára sem kell átesni és pánikolni. Azbeszt palatető sok helyen van, minden probléma nélkül élnek benne, ha egyébként jó állapotban van. Ugyanis ép palából nem szabadul ki (amúgy is töredéke az azbeszt a palának, nem úgy mint a korábbi szigetelésekben). Pl. az én családomból mindenki ezekben élt, úgy 90-95 évet fejenként, senki nem volt mesotheliomás (ez a ráktípus, amit okoz). Továbbmegyek, az országban még mindig számtalan helyen van azbesztes pala, és nincs nagyobb számú megbetegedés, mint ahol nincs.

Az azbeszt valódi megbetegedéseket nagy töménységben és porladással okoz, tehát ha 1) szakszerűtlenül megbontják a tetőt, 2) azbesztet nagy mennyiségben felhasználó ÉS szabálytalanul működő üzem közelében élnek emberek. Utóbbiból volt a balhé és megbetegedés az országban, de ott nem két tucat palával dolgoztak, hanem több tonna cementtel és szálló(!) azbeszttel.

Hosszabb távon érdemes lecserélni, főleg ha sok törött pala van, de pánikolni teljesen felesleges, nem fog a babád tüdőrákot kapni óvodáig a palatető miatt... (Bocs a nyers megfogalmazásért, de így van.)

2018. febr. 24. 07:30
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2018. febr. 24. 08:57
 8/9 A kérdező kommentje:
Megnyugodtam
2018. febr. 24. 08:58
 9/9 anonim ***** válasza:
27%
Én azért annyira nem lennék nyugodt a helyedben de te tudod...
2018. febr. 24. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!