Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 7,5 évesen nem tud biciklizni....

7,5 évesen nem tud biciklizni. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Kismotort, futót utálta, szinte rá se ült. Tekerni tud pótkerékkel, ügyetlenül. Roller jól megy. Amúgy átlagosan ügyes mozgású, okos gyerek.
2018. febr. 19. 12:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
55%
Én elvinném nevelési tanácsadóba, egy felmérésre. Nem azért, mert bicikli nélkül nem lehet élni, hanem azért, mert amiket írsz, az jelezhet mozgásfejlődési elmaradást, a koordináció nem felel meg az életkorának, és ennek lehetnek bizonyos neurológiai következményei is, amik pl. tanulási problémákkal járhatnak. Nem vagyok fejlesztőpedagógus, szakember a témában, de van diszlexiás gyerekem, akinek anno kimaradt a mászás szakasza, nagyon korán felállt. Rengeteget segített neki a fejlesztőtorna, amiben eleinte én se hittem.:-) Lehet, hogy nincs semmi baj, egyszerűen csak nem szereti a gyerek a biciklizést, nem motivált abban, hogy megtanulja, de baja nem lesz belőle, ha megnézi egy szakember.
2018. febr. 19. 12:53
 12/21 anonim ***** válasza:
95%

6,5 évesen tanult meg a gyerekem biciklizni. Egyáltalán nem érzett rá a tekerésre, türelmetlen volt, beleakadt a pedálba a lába, bénázott... volt minden (futóbicajozni nagyon szeretett).

Nagy nehezen és nagyon lassan pótkerékkel ment, de alig-alig, néhány100 métert. Aztán rábíztam a nagyira. Fél óra múlva tudott biciklizni a gyerek, miközben már hónapok óta szenvedtünk vele.

Egyébként sajnos van ilyen, hogy néhány mozgásformát nem tud összerendezni a gyerek. Az úszást is ezért hagytuk abba, mert mondta az oktató, hogy képtelen még a kezét-lábát szinkronba hozni. Hintáét hajtani is csak kín keservesen tud, inkább rá sem ül, ha nem lököm. Pedig maholnap 8 éves lesz.

2018. febr. 19. 12:55
 13/21 anonim ***** válasza:
35%

A mai trend az, hogy minden gyerek 3 éves kortól korcsolyázzon, bringázzon, ússzon, jóhogy nem sziklamászásra trenírozzák őket a versengő szüleik. Hagyd, ha nem érdekli, nem érdekli! Nem lesz ettől kevesebb.

Fiam előbb tudott olvasni, mint bringázni :) (5 évesen olvasott és csak 5 és fél evesen tanult meg kétkerekűzni), a szülők szekáltak miatta ("hogyhooogy nem tud??? 5 éveseeen? Pistikém már 3 éves kora óta teker!"). Ugyanez a korival is. Azt még most 7.5 évesen sem tud, minden egyes anyuci megdöbben hogy hogyhogy nem tud korcsolyázni a gyerekem. Neha nem ertem a szülőket :)

2018. febr. 19. 13:06
 14/21 anonim ***** válasza:
37%
Ez nem a "mai trend", #13-as, 50-100 éve is tudták, hogy melyik korban nagyjából hol kell tartania a gyereknek a mozgásfejlődésben, azt, hogy a koordinációs, motorikus zavarok milyen tanulási és egyéb problémákat okozhatnak, és hogyan segít a mozgásterápia, az is jó ideje ismert.:-) Mellesleg az én diszlexiás gyerekem is magától tanult meg 5 évesen olvasni, viszont tükörírásban írt, ez volt az egyik jele annak, hogy gáz van.
2018. febr. 19. 13:33
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
23 vagyok es nem tudok biciklizni:D ha nagyon akarnam menne de jobban erzem magam ket labbal a talajon. Szerintem nem tragedia ha nem akar bicajozni.
2018. febr. 19. 14:38
 16/21 anonim ***** válasza:

14, na az ilyen szülőktől óvjon az ég ;) A korcsolyázás 3 évesen nem elvárt ahogy a többi sem, amit leírtam.

Azt meg hogy a te gyereked diszlexiás sajnálatos, az enyém nem az. Szóval bocsika de nem tudom hogy ez hogy jön ide..

2018. febr. 19. 15:37
 17/21 anonim ***** válasza:
55%

És de, bizony mai trend, hogy már ovisokat három-négy sportra iratnak be és hetente pakolják a FB-ra az aranyérmeket mert elvárás hogy a gyerek mindenben zseni legyen.

Mint ahogy az is mai anyuka-dolog, hogy ha egy gyerek véletlenül valamiben jobb mint az átlag, azt mondják hogy hú biztos betegség....mint pl . Te vélelmezted.

De más okos is megkérdezte erre a korán olvasás dologra hogy húú nem autista? :) Mert nehezen ment le a torkán hogy a gyereke hiába 3 sportág királya, van olyan dolog amiben más gyerek előrébb van, és gyorsan kötözködnivalót keresett. Ez a kisgyerekes anyukavilág, a kerdező is láthat legalább példát rajtad keresztül!

2018. febr. 19. 15:43
 18/21 anonim ***** válasza:
91%

Engem későn kezdtek tanítani a szüleim, nem ment aztán egyre cikibbnek éreztem. Egy napon egész jól ráéreztem de másnap már megint nem ment másfajta talajon így végleg feladtam. Mai napig felnőtt fejjel sem tudok.

Pedig amúgy imádtam mozogni, futni, de az ilyen egyensúlyozós dolgok nem erősségeim. Lehetséges hogy neki sem. Próbálgassa sokat, de ha nem akarja ne erőltessétek. Így is életben lehet ám maradni. :)

2018. febr. 19. 18:09
 19/21 anonim ***** válasza:
36%
Ez a mai trend??? A mai trend pontosan az, hogy mindent hagyjunk a gyerekre, a gyereknek semmit se kötelező, a gyerek azt csinál, amit akar, a gyerek az anyja mellén legyen 3 évig, a gyerek aludjon az anyjával ameddig csak akar, a gyereknek nem kell elpakolni, nem kell főzőcskézni, nem kell segíteni, nem kell sportolni, nem kell biciklizni.. A gyereket csak puszilgatni, ölelgetni, szeretgetni kell, babusgatni, hordozni, amíg le nem szakad a hátad, és hagyni, hogy saját tempójában fejlődjön (az az sehogy). Mai trend, nohiszen..
2018. febr. 19. 19:40
 20/21 anonim ***** válasza:
47%
51 éves vagyok. Nem tudok biciklizni. Teljesen jól elvagyok így is.
2018. febr. 19. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!