7,5 évesen nem tud biciklizni. Ti mit tennétek?
6,5 évesen tanult meg a gyerekem biciklizni. Egyáltalán nem érzett rá a tekerésre, türelmetlen volt, beleakadt a pedálba a lába, bénázott... volt minden (futóbicajozni nagyon szeretett).
Nagy nehezen és nagyon lassan pótkerékkel ment, de alig-alig, néhány100 métert. Aztán rábíztam a nagyira. Fél óra múlva tudott biciklizni a gyerek, miközben már hónapok óta szenvedtünk vele.
Egyébként sajnos van ilyen, hogy néhány mozgásformát nem tud összerendezni a gyerek. Az úszást is ezért hagytuk abba, mert mondta az oktató, hogy képtelen még a kezét-lábát szinkronba hozni. Hintáét hajtani is csak kín keservesen tud, inkább rá sem ül, ha nem lököm. Pedig maholnap 8 éves lesz.
A mai trend az, hogy minden gyerek 3 éves kortól korcsolyázzon, bringázzon, ússzon, jóhogy nem sziklamászásra trenírozzák őket a versengő szüleik. Hagyd, ha nem érdekli, nem érdekli! Nem lesz ettől kevesebb.
Fiam előbb tudott olvasni, mint bringázni :) (5 évesen olvasott és csak 5 és fél evesen tanult meg kétkerekűzni), a szülők szekáltak miatta ("hogyhooogy nem tud??? 5 éveseeen? Pistikém már 3 éves kora óta teker!"). Ugyanez a korival is. Azt még most 7.5 évesen sem tud, minden egyes anyuci megdöbben hogy hogyhogy nem tud korcsolyázni a gyerekem. Neha nem ertem a szülőket :)
14, na az ilyen szülőktől óvjon az ég ;) A korcsolyázás 3 évesen nem elvárt ahogy a többi sem, amit leírtam.
Azt meg hogy a te gyereked diszlexiás sajnálatos, az enyém nem az. Szóval bocsika de nem tudom hogy ez hogy jön ide..
És de, bizony mai trend, hogy már ovisokat három-négy sportra iratnak be és hetente pakolják a FB-ra az aranyérmeket mert elvárás hogy a gyerek mindenben zseni legyen.
Mint ahogy az is mai anyuka-dolog, hogy ha egy gyerek véletlenül valamiben jobb mint az átlag, azt mondják hogy hú biztos betegség....mint pl . Te vélelmezted.
De más okos is megkérdezte erre a korán olvasás dologra hogy húú nem autista? :) Mert nehezen ment le a torkán hogy a gyereke hiába 3 sportág királya, van olyan dolog amiben más gyerek előrébb van, és gyorsan kötözködnivalót keresett. Ez a kisgyerekes anyukavilág, a kerdező is láthat legalább példát rajtad keresztül!
Engem későn kezdtek tanítani a szüleim, nem ment aztán egyre cikibbnek éreztem. Egy napon egész jól ráéreztem de másnap már megint nem ment másfajta talajon így végleg feladtam. Mai napig felnőtt fejjel sem tudok.
Pedig amúgy imádtam mozogni, futni, de az ilyen egyensúlyozós dolgok nem erősségeim. Lehetséges hogy neki sem. Próbálgassa sokat, de ha nem akarja ne erőltessétek. Így is életben lehet ám maradni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!