Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi alapján döntöttetek a...

Mi alapján döntöttetek a gyermeketek nevét illetően?

Figyelt kérdés
Ki után kapta? Vagy, ha csak hallottad és megtetszett mi alapján hallottad? Mi a jelentése? És ha idősebb a gyermek akkor neki tetszik?

2018. febr. 15. 21:00
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a fejem vette elő először az utónévkönyvet a polcról, és azt mondta, kiírja, ami teszik. A k betűig nulla név volt a papírján, majd becsukta és közölte, Kinga.
2018. febr. 16. 06:47
 12/25 anonim ***** válasza:
38%
Én választottam. Az apja adja a vezetéknevét. 1-1
2018. febr. 16. 07:52
 13/25 anonim ***** válasza:
73%

"Anya E betűs ... anya nevét nem akarta anya maga ezért egy másik e betűs nevét kaptam. ... már tucatnévnek számít.Történelmi eredetű..."

Tehát anyukád Erzsébet, te meg Emese. :) Nem kell válaszolni. :)

2018. febr. 16. 07:56
 14/25 anonim ***** válasza:
87%

"ha lányunk lett volna szegénynek szörnyű nevet adtam volna, na de a hormonok :)"

Tehát előbb a név legyen meg, aztán jöhet a baba, ez jó. :)

2018. febr. 16. 07:57
 15/25 anonim ***** válasza:
83%

"Lánynév ismét van, Lilla, ez az egy kedvenc egyezett. Fiú most sincs, ízlelgetünk néhányat, de valahogy egyik sem az igazi, vagy csak egyikünknek tetszik."

Szerintem megint lány lesz. ;-)

2018. febr. 16. 08:01
 16/25 anonim ***** válasza:
82%

"A k betűig nulla név volt a papírján, majd becsukta és közölte, Kinga."

:D

2018. febr. 16. 08:03
 17/25 anonim ***** válasza:
74%

1. gyerek: 6 hónapig fiút éreztem, név lett volna fixen, lányneveket mégcsak nézegettem. Onnantól volt egy megérzésem, hogy szerintem mégis kislány, és valahogy egyik pillanatról a másikra jött akkor a név. Az exemnek tetszett, a többiek véleménye meg nem is igazán érdekelt. 2.névnek meg megkapta anyám nevét.

2.gyerek: A fiúnév maradt volna ugyanaz, mint az elsőnél (7 év távlat, és az új páromat véletlen pont így hívják), lánynév kérdéses volt, nézelődtünk. Akkor találtam a névlistában, előtte azt se tudtam, hogy létezik ilyen név, de első látásra beleszerettem. És az első név volt, amire a párom sem húzta a száját (meg persze az utolsó is, mert nem is kerestünk tovább.)

3.gyerek: Pocakban van, 15 hetes, nem tudjuk, mi lesz, ha kislány, még nincs neve...

2018. febr. 16. 09:47
 18/25 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Nagy lányom 9 éves lesz az idén, szereti a nevét.

2018. febr. 16. 09:49
 19/25 anonim ***** válasza:
74%

14es

Igen :) Akkor Zselyke és a Lívia volt a befutó és az előbbit választottam.

Viszont a kistesónak már meg vannak a lehetséges nevek (Kornél, Levente, Gréta, Bernadett)

2018. febr. 16. 11:09
 20/25 anonim ***** válasza:
74%

A nagyobbik fiam Tamás Lajos. A Tamás az apjának tetszett nagyon, jelentése iker, csodálatos. A Lajost az apai nagyapja után kapta, jelentése hangos, híres, harc.

A középső fiam Gergely Imre. A Gergely nekem tetszett, jelentése éberen őrködő. Az Imrét az anyai napja után kapta, jelentése szorgalmas, uralkodó.

A kisebbik fiam Márton Adrián. A Mártont én vetettem fel, párom is elsőre bele szeretett, jelentése harcias, bátor. Az Adriánt egy nem rég elhunyt ismerősünk után kapta, jelentése Hadria városából való.

2018. febr. 16. 13:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!