Memnyire számított nektek a baba nevének jelentése?
Megnéztük, hogy mit jelent, de nem hiszem, hogy csak emiatt kiesett volna.
A családnévben rengeteg a durva mássalhangzó, úgyhogy örültünk, hogy találtunk hozzá keresztnevet, ami mindkettőnknek tetszik.
Nem volt szempont, de mikor már megvoltak a nevek akkor azért megnéztem, ennyi.
Mivel nem a jelentését fogod a játszótéren utánakiáltani, hanem a nevét, így inkább a név legyen szép és jó.
Nem kell ennyire túl erőltetni a dolgot ennyi erővel számmisztikát is elővehetnél, vagy egyéb más dolgot....
Nos, a lányom Anna Míra. Az Anna jelentése nem számított, azóta se tudom mi, nem is érdekel. A Míra kifejezetten a jelentés miatt lett a második neve.
Szerintem ha egy átlagos, gyakoribb névről van szó, nem nagyon érdekli az embereket a jelentése, egy kulonlegesebbnel viszont kíváncsiak rá.
Nekem pl mindig nagyon tetszett a Niobe, de mivel anyai fájdalom a jelentése, egyértelmű, hogy sosem adnám a gyerekemnek
1. lányom Noémi. Jelentése Gyönyörűségem, onnantól mégjobban tetszett.
2. lányom Tamina. Jelentése szellem, az elme. Semmi negatívumot nem találtam benne, nem befolyásolt.
Most jön a 3., Líviát szerettem volna, de pont a jelentése miatt inkább meggondoltam magam (irigy, rosszakaratú), engem zavar, így jelenleg nincs lánynevünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!