Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Memnyire számított nektek a...

Memnyire számított nektek a baba nevének jelentése?

Figyelt kérdés
Én most néztem meg az általunk választott név jelentését és elbizonytalanodtam
2018. febr. 15. 11:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
*semennyire
2018. febr. 15. 12:41
 12/26 anonim ***** válasza:
80%
Szamitott. Sajnos onnantol, hogy megneztem, mar nem tudtam kiverni a fejembol ket nevnel sem, pedig mindkettonek van mas, normalis jelentese is (a Dalma es a Linda nevekrol van szo).
2018. febr. 15. 12:46
 13/26 anonim ***** válasza:

Megnéztük, hogy mit jelent, de nem hiszem, hogy csak emiatt kiesett volna.

A családnévben rengeteg a durva mássalhangzó, úgyhogy örültünk, hogy találtunk hozzá keresztnevet, ami mindkettőnknek tetszik.

2018. febr. 15. 12:47
 14/26 anonim ***** válasza:
#12 Linda az szépet jelent spanyolul. Van más jelentése is?
2018. febr. 15. 12:54
 15/26 anonim ***** válasza:
50%

Nem volt szempont, de mikor már megvoltak a nevek akkor azért megnéztem, ennyi.

Mivel nem a jelentését fogod a játszótéren utánakiáltani, hanem a nevét, így inkább a név legyen szép és jó.

Nem kell ennyire túl erőltetni a dolgot ennyi erővel számmisztikát is elővehetnél, vagy egyéb más dolgot....

2018. febr. 15. 12:57
 16/26 anonim ***** válasza:
A Linda jelentése hársfából készült pajzs illetve kígyó.
2018. febr. 15. 12:58
 17/26 anonim ***** válasza:
#16 Köszi. És a kígyó miatt vetetted el a nevet?
2018. febr. 15. 13:03
 18/26 anonim ***** válasza:
#17 a kigyo miatt, igen. Persze az onmagaban nem kene, hogy negativ jelentessel birjon, de bennem megis rossz erzest keltett
2018. febr. 15. 13:14
 19/26 anonim ***** válasza:

Nos, a lányom Anna Míra. Az Anna jelentése nem számított, azóta se tudom mi, nem is érdekel. A Míra kifejezetten a jelentés miatt lett a második neve.

Szerintem ha egy átlagos, gyakoribb névről van szó, nem nagyon érdekli az embereket a jelentése, egy kulonlegesebbnel viszont kíváncsiak rá.

Nekem pl mindig nagyon tetszett a Niobe, de mivel anyai fájdalom a jelentése, egyértelmű, hogy sosem adnám a gyerekemnek

2018. febr. 15. 13:28
 20/26 anonim ***** válasza:

1. lányom Noémi. Jelentése Gyönyörűségem, onnantól mégjobban tetszett.

2. lányom Tamina. Jelentése szellem, az elme. Semmi negatívumot nem találtam benne, nem befolyásolt.

Most jön a 3., Líviát szerettem volna, de pont a jelentése miatt inkább meggondoltam magam (irigy, rosszakaratú), engem zavar, így jelenleg nincs lánynevünk.

2018. febr. 15. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!