Memnyire számított nektek a baba nevének jelentése?
Nem az volt az elsődleges, de azért számított, mivel a névhez előbb-utóbb hasonul a személy.
Pl. a Trisztán nagyon tetszik, de jelentése lármás, zajos, szomorú, ezért elvetettük.
Csak annyira, hogy ne legyen ciki vagy túl negatív.
Itt a gyk-n olvastam, hogy valaki Via nevet adott a lányának. Na az Számomra ciki, ha más nyelven utcát jelent. Vagyis Nagy Via az Nagy utca pl. Az olaszoknál.
Semennyire. Nem is tudom, mit jelent. Tiniként megvolt a 2 favorit nevem. Az egyik nem lett jó a vezetéknévhez, így a másikat kapta a fiam (28 évesen szültem).
A kedvedért megnéztem a jelentését: "Bírám az Isten, Isten ítél".
Semennyire nem vagyunk vallásosak, nincs is megkeresztelve a gyerek (5 éves).
Amúgy a másik favorit jelentése (ami kiesett a hangzása miatt): "Erős fejedelem"
Szóval semennyire nem volt jelentősége számomra, hogy mit jelent. Maga a név tettszett. Az sem érdekelt, hogy gyakori (bár nem tapasztalom, csak a statisztika szerint)
Nem konkrét jelentés szerint kerestünk nevet, de az fontos volt, hogy ne legyen negatív jelentésű.
Elárulod mi a név, vagy legalább a jelentését...? Negatív és "semleges" jelentés között óriási a különbség... ;)
Nem néztem meg a jelentését.
Nem is gondoltam, hogy neveknek lehet negatív jelentésük is.
Semmenyire.
Mindkét gyerekünknek 2 nevet adtunk, egyik jelentését sem tudjuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!