Ilyen esetben mit lehet tenni?
Azt hiszem kaphatja egy 3. ember nevét, de szigorú szabályai vannak.
- Van olyan, hogy az anya későbbi párja (férje) a nevére veszi az nő előző kapcsolatából született gyerekét. Történt már ilyen.
- Van, hogy a gyermek kaphatja a családjában megtalálható neveket, tehát nem csak egy random kiválasztott nevet, hanem olyat, ami a családban megtalálható és vérrokonság levezethető, tehát pl. megkaphatja a nagymama nevét is.
De nem tudom, hogy mik a feltételek, de biztos nem egyszerű menet, ráadásul biztos vagyok benne, hogy nagyon meg kell indokolni, hogy miért.
De amúgy miért nem jó a te neved? Annyira ciki?
A legegyszerűbb egy gyors házasság. Akkor az új párodat tekinti apának a törvény. Bár a valódi apa indíthat pert ha szeretne.
A másik lehetőség, hogy megszületik ha van apasági akkor apa nevét kapja ha nincs akkor pert indítasz az apaság megállapítására.
Miután az apja lemond róla akkor örökbe fogadhatja a párod (lehet ehhez is kell házasság nem tudom). Ha nem mond le az igazi apa akkor nincs mit tenni. Végülis tényleg az ő gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!