Miért nem akarja utalni a családi pótlékot a MÁK, holott 7 hónapja szültem?
Lengyel állampolgár vagyok, de már régóta élek itt Magyarországon, a férjem magyar. Márciusban megszületett a kisfiunk, és igényeltük a családi pótlékot a nemzetközi kapcsolatok osztályán, minden simán ment...
Sajnos, telnek a hónapok, és még mindig nem kaptam egy fillért sem, pedig a Tgyás, és a gyed is jött rendszeresen, megkaptam az anyasági támogatást is. De a családi pótlékot csak nem akarják elküldeni. Nem is lehet őket felhívni, mert 7 telefonszám között egyiken sem lehet őket elérni (jellemző..). Írtam nekik egy levelet, amiben felszólítottam őket a cselekvésre :-) Erre egy válasz jött, ami nagyon nem volt világos: hogy az eljárást felfüggesztik, mert az igénybejelentésem hiányos, külföldi szervhez kell fordulni, így felfüggesztik. Elkérték a munkáltatói igazolást is. Ez felháborító volt, de OK - elküldtem amit kértek (szeptember 12-én), azóta semmi válasz. Holnap megyünk be személyesen patáliát csapni. Mire számíthatok? A kisfiam magyar állampolgár, és én úgy tudom, hogy neki jár a családi pótlék!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!