Miért nem értem mit beszél a lányom? Én csak néha pár szót értek h mit mond, feleségem meg ért mindig mindent.2 éves. És ez baj?
Ez természetes. Ő többet van vele, jobban ráállt a füle. Ne aggódj!
Nálunk 2 évesen kezdett értelmes szavakat mondani, de most fél év után is van amire még én is rákérdezek mert nem értem
2,5 évesem van. Azért érti jobban, mert amikor a gyerek mond valamit, mondjuk ilyesmit hogy "tütana", akkor feleséged látta, hogy a gyerek az ágyon állt és kimutatott az ablakon, szóval megértette a kontextusból, hogy a gyerek azt mondta, süt a nap. És amikor legközelebb a gyerek felkiált, h "tütana" ,akkor ő már emlékszik, hogy mit is jelent a gyereknél.
Hát ennyi a lényeg, a kontextus :)
Igen, a kontextushoz még kiegészítésként példáink:
Gyerekem már tisztán beszél, egy idegen érti azt, amikor a gyerekem azt mondja, emeljük fel a lábunkat, bogarak! De csak én tudom, hogy azért mondja mert tegnap a mesében ez ragadta meg, és azota ezzel szórakozik, míg más azt hiszi, bogarat látott a gyerek
Vagy múltkor az volt a mesénen hogy egy kisfiu letagadta az autóit és azt mondta neki csak egy van, es amikor a bolti elado megkérdezte a gyerekem hány autoja van, ezért ő is rávágta hogy egy, az elado pedig nem értette miért egyet mond, amikor holtbiztos hogy egy relative nagyobb gyereknek több van.
Tehát nem elég a szavakat érteni ahhoz hogy biztos értsd a gyereket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!