Akik csinosan öltöztök fel otthon baba vagy kisgyerek mellett, nem lesz estére tiszta trutyi a ruhátok, szétzilált a frizurátok?
most akkorát nevettem :DDD
teljesen igazad van, én sem tudnám megoldani a tipi-topiságot. Már az sikerélmény számomra, ha míg leérünk a játszóig nem leszek tiszta maszat vagy minimum nyál :))
Fél éves gyerekkel vagyok otthon és nem elég a gyerekmaszat még a kertben is dolgozom (és nem csak virágos kert ez, nagy részeket kell locsolni:D), házimunka stb stb:)
2 véglet vagyok és voltam mindig is...simán beletúrok a sz@rba de imádok plázázni is:)Ezért úgy oldottam meg a dolgot,hogy amíg itthon van a párom tip-top vagyok, amint elmegy fis-fos:D Nincs ebben gáz amúgy:)Én sem dobok full sminket, csak egy kis színezett arckrém,zselés spirál,ajakbalzsam itthonra:)Ha elmegyünk persze több:9De a hajam is szanaszét,na meg nem fogok kényeskedni ha a gyerekről van szó:)Én is vele együtt túrok,mászok,forgok stb stb:) De amikor haza jön az úr, már nagyon várom:D
Ó, nem csak otthon, útközben is alkotnak a babák.
Kérték párom mutassa be a csemetéjét, megbeszéltük, bemegyünk a kicsivel, utána együtt hazajövünk. Igazi nőcisen felöltöztem, mégis. 5percig maszat mentes voltam. Aztán a törpe kifliért kezdet nyafizni, és az első dolga az volt, hogy a ruhámat is megkínálja, mindezt már a HÉVen. Belekapott a szemfestékembe, azt elpamacsolta az arcomon.... Mire a páromhoz beértünk én már a fenébe kívántam az egész kirándulást, és a szakadt farmeromért imádkoztam.
Én azért úgy érzem megtaláltam az arany középutat.
1 éves a lányom, most indult el, kezdődik a maszatolós, koszosan, kajásan odabújós korszak, 2 hete minden nap megtisztel ilyenekkel :-)
Az összes kinyúlt göncömet kidobáltam, hogy még véletlenül se essek kísértésbe slamposan itthon lenni.
Én ezeket követem el:
- Haj: rövid, egyszerűen kezelhető. Reggel kis zselé vagy wax a kezemre, 10 ujjal végigsimítom és kész. Ha kell, ez kb 5 másodperc napközben is. Havonta vágja a fodrász, és festi.
- Smink: bejött a meleg, ilyenkor nem szeretem, inkább barnulok a levegőn, de eddig napi szinten reggelente kikészítettem az arcom azért, mert úgy éreztem, ezzel segítek kimászni a mélyponton lévő hangulatomból. Minimum kis púder, pirosító, spirál, szemceruza, meg vmi kis szemfesték. Én luxuskozmetikumot használok, mert egy allergia miatt csak 1-2 termékcsaládot tudok használni és ez nem mázolódik el estére. Kopik, de ha kell, 1 perc alatt fel lehet frissíteni.
Most a melegben spirál, naptej. Mást csak alkalomra.
Ja, ezt az időt nem a lányomtól veszem el, hanem vagy még alszik, vagy közben a pelenkázóról nézi, hogy kell sminkelni és közben beszélgetünk, nevetgélünk.
- Testápolás: szemöldökszedés csipesszel vagy néha átszaladok szembe a kozmetikus szomszédomhoz. Minden más szőreltüntetést otthon elintézek epilátorral vagy borotvával. Maszkra, pakolásra nincs időm, de nem is hiányzik.
- Köröm: rövidre vágva, alkalomra színtelen lakkozva (már amennyiben eszembe jut). Mindig ilyen voltam, a "sólyom karmokkal" nem tudok napi szinten létezni, túl vehemens a természetem hozzá. A kezemet gyakran krémezem, főleg télen, mert hideg allergiám van.
- Ruha: mondom, minden slampos ki. Nagy kedvencem a farmer, sok a sportos nadrágom, zsebes, vászon, nyári len, térd, halásznaci, szoknya kevés, mert abban nem tudok annyit a gyerekkel futni, hajolgatni. Topot, inget, blúzt viselek vele. Papucsot, szandált, csinos, de kényelmes cipőt. Van tűsarkúm, gálaruhám, kosztümöm, elegáns nadrágom, a gyerek néha kicsit összekeni, de tudok figyelni rá.
- Takarítás, főzés: mindent én csinálok, a bébiételeket is. Ha összekenem magam, átöltözök. Ha leizzadok, gyors mosdás és átöltözök. Egy pólóváltás az egész. Kötényt nem szeretem, de van egy régi mellényem, az elég jól védi a felsőruházatomat főzés közben.
Nekem ez eleinte kicsit nehéz volt, de akkor rávettem magam, és most már egész jól megy. Csak szeretnék még fogyni 5 kilót, ehhez majd még találnom kell időt.
Aztán kezdhetek mindent elölről, amikor jön a tesó :-)
Remélem segítettem.
nekem az itt olvasott hasonló kérdések akkor szoktak eszembe jutni, mikor az udvaron gyomlálok, és mind a 10 körmöm merő föld. Ilyenkor csak nevetek magamban, hogy most milyen jól néznék ki, ha a körmeim ki volnának festve és rúzsosan turkálnék négykézláb a földön :)))
Ettől függetlenül figyelek magamra, de úgy vélem, nem vagyok nagyon gáz smink nélkül sem. Kényelmes pólókat hordok itthon, csiniket, ujjatlanokat, nem azokat a trampli pólókat, amilyen a férfiaknak van, és a nacim sem szakadt. Persze van olyan napom, hogy 3-szor is átöltözök, mert a 4 hónapos fiam lehány, aztán meg előszeretettel szokott össze is nyálazni. Persze, ha kimegyünk az utcára, kiteszek magamért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!