Szerintetek szép név a Katica?
Mint becenév oké, de mint hivatalos polgári anyakönyvezett név, nem oké.
Az hogy miért le is írom.
Most gondoljunk bele egy picit. Az odáig rendben van hogy egy szülő a gyerekének a születendő kisbabájának cuki, aranyos nevet szeretne adni, ez rendben van, de picit belegondolhatna hogy az a pici baba fel fog nőni, és ha komoly üzletember lesz, ügyvéd, vagy mérnök, akkor sokan a nevét meglátják nem fogják komolyan venni! Azt gondolnák róla hogy biztos amolyan cuki, muki frissen diplomázott valaki aki próbálkozik. Nem csak a külső, hanem a név is nagyon sokat számít ebben a világban!
Lehet itt sokan fognak jönni itt nekem a hülyeséggel hogy rosszul gondolom, meg miért gondolom így. Mindenkinek elfogadom a saját véleményét, nem vitatkozok semmivel, én csak személyes véleményemet írtam le hogy mit gondolok ezekről. Vesztem már össze emiatt egy 50 év körüli anyával aki munkatársam volt és a lányának is hasonló nevet adott (nem írnám le)
A lényeg hogy én simán beszélgetés formájában kimondtam a véleményemet, azt amit ide leírtam. Ő neki állt feljebb és neki állt veszekedni meg stb... pedig csak a véleményem mondtam el.
De egyébként a barátnőmnek is volt ilyen beképzelt hülyesége hogy ha lesz gyermekünk hasonló nevet adjunk majd neki.
Én persze kimondtam a véleményem szokásomhoz híven, alapból az a fajta ember vagyok akinek ami a szívén az a száján. Persze volt egy kis szájhúzás a részéről, de később belátta hogy igazam van.
Attól hogy egy Katalin, vagy Kati nevű nőt Katicának becézünk rendben van, de azért mint polgári név az már szerintem nincs rendben. Ahogyan a Napsugár, Eperke, Fahéj, Alma, Piroska. Ezeken is néha kitudok akadni. Oké hogy a Piroska annyira nem durva, de ezt sem tudnám komolyan venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!