Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek szép név a Katica?

Szerintetek szép név a Katica?

Figyelt kérdés
2018. febr. 1. 20:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
29%
#3: Nem mondanám komolytalannak felnőttnek sem. A 26 éves fiam egyik óvodai dadusnénije volt Katica néni. Semmi furát nem talált benne senki.
2018. febr. 1. 20:45
 12/20 anonim ***** válasza:
72%

Mint becenév oké, de mint hivatalos polgári anyakönyvezett név, nem oké.

Az hogy miért le is írom.

Most gondoljunk bele egy picit. Az odáig rendben van hogy egy szülő a gyerekének a születendő kisbabájának cuki, aranyos nevet szeretne adni, ez rendben van, de picit belegondolhatna hogy az a pici baba fel fog nőni, és ha komoly üzletember lesz, ügyvéd, vagy mérnök, akkor sokan a nevét meglátják nem fogják komolyan venni! Azt gondolnák róla hogy biztos amolyan cuki, muki frissen diplomázott valaki aki próbálkozik. Nem csak a külső, hanem a név is nagyon sokat számít ebben a világban!

Lehet itt sokan fognak jönni itt nekem a hülyeséggel hogy rosszul gondolom, meg miért gondolom így. Mindenkinek elfogadom a saját véleményét, nem vitatkozok semmivel, én csak személyes véleményemet írtam le hogy mit gondolok ezekről. Vesztem már össze emiatt egy 50 év körüli anyával aki munkatársam volt és a lányának is hasonló nevet adott (nem írnám le)

A lényeg hogy én simán beszélgetés formájában kimondtam a véleményemet, azt amit ide leírtam. Ő neki állt feljebb és neki állt veszekedni meg stb... pedig csak a véleményem mondtam el.

De egyébként a barátnőmnek is volt ilyen beképzelt hülyesége hogy ha lesz gyermekünk hasonló nevet adjunk majd neki.

Én persze kimondtam a véleményem szokásomhoz híven, alapból az a fajta ember vagyok akinek ami a szívén az a száján. Persze volt egy kis szájhúzás a részéről, de később belátta hogy igazam van.

Attól hogy egy Katalin, vagy Kati nevű nőt Katicának becézünk rendben van, de azért mint polgári név az már szerintem nincs rendben. Ahogyan a Napsugár, Eperke, Fahéj, Alma, Piroska. Ezeken is néha kitudok akadni. Oké hogy a Piroska annyira nem durva, de ezt sem tudnám komolyan venni.

2018. febr. 1. 21:01
 13/20 anonim ***** válasza:
71%
Nekem a torabevonó jut róla eszembe :D [link]
2018. febr. 1. 21:16
 14/20 anonim ***** válasza:
76%
Becenévként nagyon aranyos alsó tagozatig :) De majd felnőtt nőként nem biztos, hogy előnyére válik a neve. 25évig Katicáztak, nem volt őszinte a mosolyom pláne 20éven felül.
2018. febr. 1. 21:28
 15/20 anonim ***** válasza:
82%
Kata vagy Katalin beceneveként. Ezek is elég ritka nevek kicsik körében. És nyugodtan becézheted Katicának. Nekem nagyon tetszik a Katica becézés. De ebben a formában nem adnám keresztnévnek. Pontosan az olyanok miatt, akik képesek a nevéről megítélni, akár mérnök, akár bolti eladó lesz belőle.
2018. febr. 1. 21:59
 16/20 anonim ***** válasza:
35%
Nekem tetszik, keresztnevkent is. Adni nem adnám, mert van ami jobban tetszik
2018. febr. 1. 22:02
 17/20 anonim ***** válasza:
78%
Nekem a Katalin és a Katica sem tetszik, de a Kata igen.
2018. febr. 2. 06:02
 18/20 anonim ***** válasza:
61%
Egyik osztálytársam Katalin, Katicának becézzük. Becenévnek aranyos.
2018. febr. 2. 16:17
 19/20 anonim ***** válasza:
48%
Egy gyerekkönyv főszereplőjének szerintem telitalálat a név! Húsvér embernek nagyon nem :)
2018. febr. 3. 02:23
 20/20 anonim ***** válasza:
43%
Nem
2018. febr. 4. 11:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!