Amikor megszületett az utolsónak tervezett babátok nem volt rossz, hogy tudtad többet nem élheted át ezt?
2 gyerekünk van. 2-t terveztünk eredetileg, de kb egy éve nagyon erősen elkezdtem vágyakozni egy baba után. Az egész terhességet szívesen átélném újra, azt amikor apró kisbaba, a szoptatást, az óvodakezdési izgalmakat, még az éjszakázást is szerettem :)
De az a gondom, hogy szerintem ezek a dolgok a 3. baba után is hiányoznak majd, ha ő nagyobb lesz, 4 gyereket viszont biztosan nem vállalunk. Ezért én eredetileg úgy terveztem, hogy kb 5 év múlva legyen 3. baba, így legalább a tudad bennem van, hogy lesz még kisbabám.
Viszont a párom most szeretné. Ő már 45 éves, azt mondja 50 éves korára már szeretné, ha nagyobbak lennének tudnánk jönni-menni, és amúgy is most nagyon vágyik rá. A tesók 4és 6 évesek, akik szintén szeretnének kistesót. És én is nagyon. De azt is tudom nekem utána rossz lesz, hogy tudom már soha nem szülhetek/ babázhatok. Volt valaki ilyen helyzetben?
Mi eredetileg kettőt terveztünk, végül egy van, különböző okok miatt nem is lesz több. De nem érzem ezt. Sőt, a többi ok mellett az is egy ok, hogy egyikünk se szeretné megint újra kezdeni az dolgokat. Örülünk, hogy már nagyobb a gyerkőc, önállóbb, nem tudnám újra elölről kezdeni.
Persze, aranyos egy pici baba, szívesen emlékszem vissza én is a babázós korszakra, de azért mindennap nem csinálnám újra végig. Illetve reálisan nézem a dolgokat, hogy anyagilag és érzelmileg, egészségügyileg mit tudunk bevállalni és az ennyi.
És tényleg örülök, hogy visszamentem dolgozni, emberek között vagyok, többet tudunk félretenni, jobban el tudunk menni itthonról, a párommal is több időnk jut egymásra úgy, hogy mellette van egy gyerekünk, akit nagyon szeretünk és törődünk vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!