2018. májusban születik a babám és gondolkozok rajta, hogy felsőoktatásban tanulok majd a gyed/gyes alatt. Szerintetek, hogy érné meg elkezdeni?
8, a férj az nem "segítség" jobb helyeken, hanem a gyerek apja. Azaz természetes hogy foglalkozik vele.
En amúgy 2. vagyok és leírtam hogyan csináltam de biztos csak átsiklottál.
1.èn is a gyerekek mellett tanultam 😊
Volt már kèt diplomám mikor terhes lettem, 5èv ès 2gyerek után lett egy harmadik diplomàm is... 😳
Soha annyi időm nem volt tanulni, mint mikor otthon voltam velük. Ès nem, nem voltak sokat lepasszolva, csak a vizsgák idejère.
Ès csak szólok, hogy az általad emlegetett "diplomás gyed" nem a kèrdező esetère vonatkozik!
11.-esnek,
Nem siklottam át semmi felett, de képzeld vannak olyan családok, ahol a férjnek olyan a munkája, hogy asszonyka nem tud órákra és vizsgázni eljárni. És képzeld el, van olyan család is van, ahol a férj "nem partner" abban, h az asszony kisgyerek mellett tanuljon (ennek ezer féle oka lehet, nem kell abba belemenni, h akkor ő milyen partner stb.). Kérdem én, ha a férjed nem partner abban, h te tanulj, nincsen segítség, bébisziterre nincs pénz, akkor hogy jutsz el az egyetemre? Viszed az 1-2 éves gyereket vizsgázni magaddal?Ugye, hogy nem!
Ész osztás helyett, inkább ezeken kéne elgondolkozni.
Az, hogy valaki megoldja gyerek mellett a tanulást, amíg a gyerek alszik, vagy fent marad 1-2 órát éjszaka az csak a jéghegy csúcsa, ha nincs mögötted támogatás, akkor ezzel nem érsz semmit.
8-as voltam.
14 mondjuk "nem partner" pasinak ostoba nő szül gyereket. Az ostoba meg nem tanulni akar a gyes alatt hanem a "játszi" padon bambulni ki a fejéből 3 éven keresztül. Ja nem, több, mert sorra szüli a 2 következőt hogy ne kelljen dolgozni, aztan itt sír gyakorin hogy "olyan fáradt vagyok 3 gyerek és nincs segícccség".
A férjem nekem 10 órákat dolgozik. Vizsga idején szabadnapot vett ki, vagy csúsztatott a túlórából.
Hát hiába, lassan az lesz a normális hogy gyerek mellett tanulnak, diplomáznak a nők.
A férj meg ostoba meg féreg, ha nem akar ehhez asszisztálni. Pedig szerintem abszolút érthető, hogy egy igazi férfi egy olyan nővel vállal gyereket, aki a tanulmányait BEFEJEZTE, de ha ez mégse megy, akkor az a minimum, hogy nem akkor fejezi be mikor a gyerekre kellene gondoskodnia.
Legalábbis a normálisabb férfinak igaza is van, ha nem tetszik ez helyzet.
"(ennek ezer féle oka lehet, nem kell abba belemenni, h akkor ő milyen partner stb.)."
Persze, te nem vagy ostoba, még az értő olvasás sem megy! :)
Kérdező!
Kevés az infot, így nem tudunk pontos választ adni. De azzal egyetértek, h kell a családi támogatás hozzá, az, h ez nagyszülő vagy a férj, tök mindegy.
Én okj-t végzek, baba alvásidejében tanulok, mikor itthon van a férjem akkor járok be hál istennek nagyon rugalmasak, ismernek már régről. :)
Tervezek egyetemre is menni.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hozzászólást.
Sajnos a gimnázium befejezése után nekem nem adatott meg a családi körülmények miatt, hogy tovább tanulhassak. Azonnal munkába is álltam, azóta is dolgozok. Ez alatt az idő alatt elvégeztem egy OKJ-s képzést és angolból középfokú nyelvvizsgát szereztem. Úgy érzem nincs még vége a tanulásnak. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a gyed/gyes időszaka a gyermekemé kell legyen, nem áll szándékomban háttérbe szorítani. Reménykedek benne, hogy talán levelezőn, nagyszülői besegítéssel (nyugdíjas) összehozható lesz a tanulás még.
Úgy gondolom a legrosszabb esetben is abbahagyom. Meglátjuk, de nem hiszem, hogy feladom....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!