Elfogadjak e az osztrak nevet a nagykovetsegen Becsben?
szeretnenk a babanknak osztrak nevet adni ami az MTA altal ervenyben levo nevek kozott nincs. de van magyar megfeleloje. viszont en beszeltem egy ugyintezovel a konzulatusrol telefonon es ok mondtak h nem bonyolitjak tul en elnevezhetem osztrak nevvel a gyermekem. de mar lassan kozeleg a szulesidopontja aztan ragodok rajta hogy vajon tenyleg igy van e mert tobben szeretnenek kerelmezni neveket es nem sikerul nekik. jart mar esetleg valaki igy? vagy tudja valaki pontosan hogy valoban jol informaltak? nem szeretnek hoppon maradni ha megyunk majd a terminre anyakonyveztetni.
koszonom a valaszokat elore is.
38hkm
ja bocsanat azt elfelejtettem irni hogy ausztriaban elek.
de gobdoltam h ertheto, bar akkor gondolom te nem kulfoldon elsz ezert te nem ertetted
Én sem ismerem Ausztriában hogy működik ;), de logikusan: Ha valamelyikőtök (már) állampolgár vagy a gyerek lesz kettős, akkor szerintem biztos elfogadják. Ha nem, mert csak ott szülsz, de az adott országban ez nem számít automatikus felvételnek (és úgy találtam neten, hogy nem), lehet, inkább kérvényezni kellene mihamarabb, ne utána legyen plusz kavarodás. De a helyedben megkérdezném tőlük, az a biztos:
További cikkek a témában, nem biztos, hogy vonatkozik rád és update még, de hátha hasznos:
Ha kint éltem volna akkor tudnom kellene valamit amit nem írsz le? 😃
Itt élek Bécsben, de így se vagyok gondolatolvasó. 😄
Hiaba elsz kint, csak akkor adhatsz neki osztrak nevet, ha egyikotok osztrak nemzetisegu vagy a gyerek az lesz. (Asszem ha 5 ev munkaviszonyod megvan a szuletes pillanataban, akkor a picinek tudsz osztrak allampoogarsagot is kerni, legalabbis itt angliaban igy van)
Nekem parom Brit igy tudok itteni nevet valasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!