Felelőtlenség 40 évesen szülni egy 50 éves férfinek?
Kedves Kérdező!
40 éves voltam mikor a kisfiunk született,férjem 52. Felnőtt fiai 30 év 25 évesek voltak.Az unokája pont 4 hónappal idősebb a kisfiunknál.A fiai imádják a tesójukat.
Ami hátrány,hogy idősek a nagymamák,nem tudnak úgy unokázni ahogy szeretnének.
Meg nem lesz korban hozzá illő testvére.
Jah és aki azt írta,hogy hamar árva lesz,nem tervezünk meghalni még.
Most 1 éves a kisfiunk,én itthon vagyok gyeden, férjem dolgozik.Köszi jól megvagyunk.
Hasonló korúak voltak a szüleim, mikor én születtem.
Apám 56 évesen, váratlanul hunyt el, minden előjel nélkül.
Én most 22 vagyok. Anyám 64. Fizikailag teljesen jól van, de szellemileg egyre jobban leépül. Sajnos már nem lehet egyedül hagyni, nem boldogul sok esetben.
Pont karácsony előtt ment tönkre (újabb) kapcsolatom, mert nem tudok elköltözni, és egy fiatal férfi se akar úgy élni, hogy egy fedél alatt van az Alzheimeres anyósával.
Sose lesz családom. :( Se normális párkapcsolatom. Legalábbis amíg él, addig nem. Addigra én lehet, hogy 40 leszek. Vagy több.
Most írjam azt, hogy vállalj ERRE gyereket? Bárcsak meg se születtem volna!
11-es anyósod a Nifty (Prena) tesztet is megcsináltatta? Illetve az amniocentézist is?
Azèrt ezek elég ritkán tèvednek.
Én nem érzem ezt egyáltalán annyira "extrémnek"...
40évesen miért ne vállalná? Hányan vállalnak jóval 40 felett is.
Szomorú, ha valaki 64 évesen leépül szellemileg, de ez kóros állapot. 50 évesen is hanyatteshet valaki a fürdőszobában és szenvedhet olyan agysérülést, ami után állandó felügyeletre szorul. Ne ebből induljatok ki a gyermekvállalásnál.
Ha szeretnétek gyereket, akkor rajta! Remélhetőleg sikerül, de persze nem biztos. Legyen egy B tervetek is arra az esetre, ha nem érkezik meg a várt kisbaba. Gyerek nélkül rendeziktek be az életeteket? Esetleg "patronáljátok" a rokon gyerekeket? Örökbe fogadtok? Nevelőszülőséget vállaltok? Mindegy mi, de beszéljetek erről a lehetőségről is.
Anyukám 40 évesen szült, mert papírja volt róla, hogy meddő. Hat hónapos terhesen derült ki, hogy a titokzatos emésztési probléma én vagyok.
A férjem pedig 43 éves volt, amikor a közös gyerekünk megszületett. A nagyobbik gyereke ekkor 22 éves volt, az előző házasságából.
Anyukám már 75 éves és az emelgetést leszámítva ugyanúgy tud kúszni-mászni, birkózni, játszani a lányunkkal.Oké, hamarabb elfárad, mint mi, de 75 évesen ez normális. Elfáradás alatt azt értem, hogy simán lenyomja a napot, csak estére már láthatóan jobban ki van szívva, mint egy 30-40 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!