Ez tényleg nagyon sok karácsonyra?
1 Lego Duplo (5000 Ft)
1 építőjáték (4000 Ft)
1 homokgyurma készlet (3500 Ft)
2 db könyv
Jétékedények (kb 2000-2500 Ft értékben, nem emlékszem pontosan, nem egyszerre vettem.)
A férjem meg az anyósom is kiakadtak, hogy ez rengeteg és rettenetesen elkényeztetem a gyereket.
3 és fél éves
Szerintem nem sok. De mi a férjemmel meg szoktuk beszélni mit kap és Anyósnak az égvilágon semmi köze hozzá. Már megvettük rég a karacsonyi ajándékait:
2 doboz lego duplo (6000+4000)
2 db autó (1500+1500)
meséskönyv (2000)
és még néhány apróság egy ajándék táskában, mert szeret pakolászni: zsírkréta, pici plüss, gyurma, kinder csoki, keményfedelű notesz (ezeknek az árát nem tudom)
De ma is vettünk neki 6000 ft értekben egy játékot, nem karácsonyra, csak úgy.
Emellett a szüleimtől kap egy vonatkészletet és egy autót, testvéremtől pötyit és egy mesefigurás törölközőt, anyósoméktól fa játékokat, sógoromtól építőjátékot, a keresztanyjatól távirányítós autót és egy plüss verda figurát, keresztapjától kirakókockát,fa formakirakót és egy melegítőt. (2 éves kisfiú)
Senki sem sokallja, nem vagyunk gazdagok, de szegények sem. A felnőttek jelképes ajándékokat adnak egymásnak, de a gyerekeknek mindent amit csak tudunk.
Sok. Szörnyen sok. Akik ennyi mindent vesznek ott a gyerek ezeket mind használja is meg vigyáz is rá vagy egy részük csak porfogó lesz? :)
Nekem van egy lélektani határ... lányom jött, hogy ő Cicciobellot kér. 25ezerért. Aztán megmutattam neki a padláson a szintén nem olcsó babákat, amik azért kerültek fel, mert csak porosodtak szerencsétlenek. Nem attól leszel jó anyuka, hogy felvásárolsz egy játékboltot.
Szerintem is sok. Nem becsülik, felesleges, Gondolom kap mástól is ajándékot. Nincs értelme ennek.
Nekünk három gyerek van. Két dolgot kapnak fejenként, nem túl drágát, ezenkívül kapnak nagyszülőktől és messze élő rokonoktól ma jött egy csomag. Ez is sok már. Ők sem becsülik meg.
De könyörgöm, a bicaj ès a játèkok nem egy kategória...
Csak a szüleitől 6db szrságot kap. Ès akkor még ott vannak a nagyszülők, tesók, unokatesók, kiskutya füle stb.
Marha feketén-fehéren látjátok amúgy. Egy évben egyszer van karácsony, meg egy szülinap. A legtöbb gyerek azért nem kap minden héten egy kazal ajándékot, kb. ez a két ünnep van az évben, amikor nagyobb dolgokat, vagy éppen több játékot kaphatnak egyszerre. Mi nem élünk rosszul, de én se veszek folyamatosan valami szart a gyereknek, néha-néha talán egy apróságot, de amúgy csak alkalmakra. Karácsonyra meg a szülinapjára simán elköltök ennyit, sőt, ha úgy van többet is, máskor soha.
Szerintem még egy gyerek sem lett attól elkényeztetett majom, hogy karácsonyra (azaz évente 1 alkalommal) a szüleitől kap 6 db játékot, kemény 15-20 ezer forint közötti összegért. Ha ez havi rendszerességgel menne, akkor igazatok lenne, de így azért ez eléggé a ló túloldala.
Pont, mint Mikuláskor :)
Megy a verseny, hogy ki mennyit költ a gyerekre! Majd 24-én meg a karácsonyfával kapcsolatos vita mű vagy élő, hagyományos vagy trendi!
Kedves Kérdező!
Aki jól áll anyagilag annak nem sok, aki nem annak sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!