Ti hány évesen vállalnátok/vállaltatok gyereket?
ma 18:46
Miert ne lehetne 30 felett gyereketek??
23 évesen szültem az elsőt, ő egy nagyon várt gyerek.
Mivel nincs még második gyerekem, ezért nincs összehasonlítási alapom. Nagyon jó most nekúnk vele.
Az biztosan előny, hogy a fiatal korom miatt könnyebben szültem(lehet lepontozni, de a 30körúli első gyerekes anyuka ismerőseimnek nagyrészt császárjuk volt) hamarabb felépültem a szülésből, jól bírom az éjszakázást.
Fiatalon nagyobb az esély egészséges picire, azért egy bizonyos életkor felett megnő pl a down kórra való esély.
A teherbeesés is konnyebb a fiatalabbaknak általában.
Látom hogy sokkal lazábban veszem az egészet mint a nálam idosebb anyák, (pl beverte a fejét, lázas stb)
Ami hátrány, hogy fiatalon nincs olyan nagy vagyona általában az embereknek, így mi is nagyrészt használt dolgokat vettünk(babakocsi, pihenőszék, de természetesen mindene megvan a gyereknek, csak ami annyira nem fontos azon spóroltunk) Nem volt pl fogadott orvosom sem, csak szülésznő.
Másik hátrány, hogy teljesen elkopott a baráti körünk, mert a velünk egyidős barátainknak még nincs gyereke, a 30-as szülőkkel meg nem tudunk barátkozni a korkülönbség miatt.
De nekem az a véleményem hogy minden életkornak megvan a maga előnye és hátránya persze. Ha újra kezdeném, ugyanígy csinálnám, mert nagyon erős volt bennem a gyerek iránti vágy.
A másodikat 26-27 évesen fogom szülni, több gyereket nem tervezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!