Szoktatok arra figyelni hogy hasonló árban vagy mennyiségben vásároljatok a gyerekeiteknek?
Én ugyan még nem vagyok szülő, de ismerősök körében azt látom, hogy amennyiben a szülő nem a pofátlanul kivételezős fajta, akkor árban nem feltétlenül, de hasznosságban, minőségben hasonló ajándékokat kapnak a testvérek. Ha pl. az egyik kap egy tabletet, a másik nem feltétlenül kap árban ugyanannyit vagy mennyiségben, de kap pl. 3-4 játékot, hogy vmivel kompenzálva legyen a dolog.
Ja, kivétel az, amikor év közben az egyik gyereknek konkrétan szüksége van vmire. Akkor nem fognak a másik gyereknek ugyanolyan mértékű, nem szükséges ajándékot venni, mert csak, hanem elmagyarázzák. Pl. hogy te nem kapsz új télikabátot, mert a tied jó, de a Julié meg kiszakadt és meg fog benne fázni. Egy ilyen családot ismertem, ahol az egyik tesó kihisztizte folyton, hogy adjanak a szülei neki annyi pénzt, mint amennyit elköltenek a speciális nevelési igényű tesója cuccaira... hát nem meglepő, hogy egy anyagias hálátlan p...a lett belőle. Pedig ha időben megfogják és elmagyarázzák...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!