Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen jogai vannak, mik...

Milyen jogai vannak, mik illetnek meg egy három gyermekes családot még?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Először is leszögezném, nem rólam van szó.Tegnap tudtam meg,hogy gyerekkori legjobb barátnőm 3. gyerekét várja.Ne firtassuk a körülményeket, az agyér a fejemben már így is pattanásig feszült, mindenki azt mondja,hogy ne foglalkozzak vele, nekik kell megoldani,de kérdem én, hogy ne törődne egy barát a barátjával?

Barátnőm dolgozik, nagyobb oviban, a kicsi várólistás bölcsiben(4 és 2 évesek), %+/%"// apuka meg otthon a kisebbel, mert neki egy munkahely sem jó,mindent ott hagy,mindenesetre most megy már dolgozni, de így is barátnőm nyakába szakad az ég is (ő végzi a háztartás amikor hazaér délután,mos-főz-takarít mert apa nem ér rá a gyerektől(mese habbal), a gyerekeket is ő viszi orvoshoz ha kell,mert hát az apjuk nemtud egyszerre kettőt...vadmarha)...

Tegnap kiderült,hogy terhes, nem is mondta még nekem sem (ritkán találkozunk mert én másik városban vagyok és csak 2-3 havonta megyek haza, msn-en beszélünk néha ha nem hullafáradt), mert fél,hogy ha kiderül, akkor kirúgják a munkahelyéről.

Nos úgy tudom,hogy terhes nőt nem lehet,ebben igazam van ugye?Milyen törvényre kell hivatkozni? (könnyű munka,szalagnál van)

Arra gondoltam segítek nekik spórolni, de hát ha nincs miből.Szerintem máról holnapra élnek. A gyerekeknek mindenük megvan,nem fenyegeti őket sem éhenhalás,sem ruhahiány,sem játékhiány sem szeretet, van saját nagy (4 szobás) lakásuk, de sok a kiadásuk a hitelek miatt...

Miket igényelhetnek? tudom,hogy lehet nekik tüzifa támogatást, tavaly is igénybe vehették, de miket lehet még amivel könnyebb lenne nekik?

Segítenétek nekem?Nemtudom mit keressek ezért tettem fel itt a kérdést.

Annyira hálás lennék:'(

2010. jún. 2. 09:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Családi pótlék stb.

Illetve kedvezményes ellátás oviban bölcisben.

Szociális támogatások önkörmányízatnál ,gyerekvédelmi segély stb.

De mivel messze lakik tőled csak ennyivel tudsz segíyteni. Az meg ,ohgy a férje milyen nem tartozik ránk.

2010. jún. 2. 09:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi..tudom,hogy nem, bocs,hogy megemlítettem:/
2010. jún. 2. 09:58
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha nem próbaidőn van,nem rúghatják ki.Éjszaka nem dolgozhat.

Ha határozott idejű a szerződése akkor lehet gubanc,ha nem hosszabítják meg neki.

Keresd meg a munka törvénykönyvének ide szóló passzusait.Érthetően van fogalmazva,érdemes átolvasni,bár egy kicsit hosszú,míg kikeresed,de megéri.

A lényeg,hogy semmilyen papírt ne írjon alá !pl.közös megegyezés stb.Felmondani eszébe se jusson!

Ha nem ír alá semmit,akkor sem tud mit csinálni vele a munkaadója,max.a barátnőd dönthet úgy,hogy elmegy táppénzre,ha nem jó a légkör.

Én 12.hétig nem mondtam meg,(mert bármi történhetett volna),utána meg írásba adtam,hogy várhatóan mikor szülök,2 pld-ban és kértem rá pecsétet.(ezt hivatalosan meg lehet fogalmazni 2-3 mondatban.)Szó elszáll,írás megmarad :-)

[link]

2010. jún. 2. 10:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi köszi:)Ezt elolvasom...de én is így gondoltam ahogy te.Egy közös barátnőnknek mondta,hogy titkolja(most 10 hetes),nehogy kirúgják.Mondtam is közösünknek,hogy ilyet nem lehet nem is próbaidőn van...de persze ő az "okosabb", folyamatosan azt mondja,hogy de hát másokat is kirúgtak(terhesen)...jó lenne ha beszélne velem végre (tegnap is írta neki de nem válaszolt)...mert a végén tényleg aláír valami papírt amilyen bolond aztán vége a pénznek...terhesen már sehová nem veszik fel.
2010. jún. 2. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!