Akarok gyermeket meg nem is, más is van így?
Kicsit bonyolult mik kavarognak a fejemben...
24 éves vagyok, főiskolára járok, most készülök az államvizsgára.
Eléggé visszahúzódó vagyok, sokszor szomorkodom úgy kb minden miatt. Nem szeretném ha a gyermekem is örökölné ezt a "kilátástalanság érzést". Úgy érzem sokkal többször van az életben nehézség, mint jókedv, öröm. Amikor jól érzem magam, már előre félek, hogy mi fog majd letörni.
Sajnos még irigy is vagyok a húgomra, mert neki már van gyermeke, családja és szeretnék örülni a boldogságának, de mikor küldi a babás képeket belegondolok, hogy én egyáltalán elég bátor leszek-e valaha a gyermekvállaláshoz.
Én 25 vagyok, bennem is vannak ilyen érzések. Akarom is meg nem is.
Van kapcsolatod?
Nekem férjem van fél éve. Ha ő előállna hogy gyereket akarna, valószínű hogy nem haboznék tovább. De enélkül nem érzek késztetést arra hogy legyen, és nem tudom ez változna e.
"Eléggé visszahúzódó vagyok, sokszor szomorkodom úgy kb minden miatt. Nem szeretném ha a gyermekem is örökölné ezt a "kilátástalanság érzést". Úgy érzem sokkal többször van az életben nehézség, mint jókedv, öröm. Amikor jól érzem magam, már előre félek, hogy mi fog majd letörni." - ezt egy normális, jól működő, gyerkőcökre is kész párkapcsolatban nem szabad érezned. Én is ilyesmi voltam kamaszként, aztán 18 évesen megismertem a férjem, és onnantól ha évente egyszer, pár órára rám jön ez az érzés, akkor már sokat mondtam. Nem írtad, van-e férjed, párod, és valós kérdés-e mostanában a gyermekáldás, de ha igen, és mégis ilyen érzéseid vannak, akkor én azt mondom, várjatok még.
Egy bizonyos fokú kételkedés egyébként teljesen normális, mi 6 évig vártunk az első kislányunkra, mégis betojtam, amikor megláttam a 2 csíkot hirtelen a tesztemen. :D De ha a kapcsolatod sem elég erős, akkor nincs miről beszélni még.
Távkapcsolatban vagyok kb 1 éve.
Nem esedékes a gyermekvállalás, de ez az élethelyzet, hogy a húgom jóval hamarabb alapít családot eléggé letört.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!