Valóban ennyire szar anya/ember lennék? Tényleg rám férne egy pszichológus?
Azt tudni kell, hogy a 18 hónaposom 3 napja lázas, nem alszik, nyűgös stb. természetesen emiatt én is nyűgös is ingerlékeny vagyok.De amit ma kaptam a páromtól, meg anyukámtól azt nem érzem jogosnak, ezért írok ide.Elvittük párommal a gyereket az orvoshoz, édesanyám a közelben dolgozik odajött ő is.A gyerek szokás szerint ordított már akkor mikor meglátta a dokit, pedig nagyon kedves orvosa van, csak a torkát nézte meg meg a tüdejét hallgatta meg.Szóval a gyerkőc folyamatosan ordított, visított nem akart felöltözni a vizsgálat után.Hárman sem tudtuk megvígasztalni csak sírt-sírt. Végre a nagy sírás közepette sikerült minden ruhát ráadni, erre párom megkérdezte a gyerektől akar-e a nyakába ülni.A gyerek nem reagált rá semmit, tovább sírt én közben mondtam, hogy ne vegye a nyakába, mert kilátszik a dereka még jobban megfázik, tegyük a babakocsiba.Persze párom nem foglalkozott azzal amit mondtam (állítólag nem hallotta) a nyakába akarta tuszkolni a síró gyereket, aki persze nem akart menni, teljesen megfeszítette magát.Én ekkor erélyesen és ingerülten (de még nem kiabálva) rászóltam, hogy vegye le a gyereket, ne erőltesse, láthatóan nem akar a nyakába menni. (ez nem a többi beteg előtt történt a váróban, hanem egy kicsit messzebb a folyosón).Na erre anyukám is és párom is nekem estek, hogy ne kiabáljak, ne rendezzek jelenetet, hogy viselkedhetek így stb.Tény és való,hogy már pattanásig feszültek az idegeim, és nem a legbájosabb hangvételben szóltam, de úgy érzem nem voltam annyira "gáz".Itthon meg megkaptam, hogy pszichológusra van szülségem...😭😭
Ti mit gondoltok erről?Elfogadom azt is, hogy ha valóban úgy gondoljátok, hogy én voltam a hibás, csak légszíves kultúráltan írjátok le.
Köszönöm!
Akkor én már valami gumiszobában lennék kényszerzubbonyban. 😂
Kissé túl érzékeny a párod.
Hajhajj...akkor nekem mar a zart osztalyon lenne a helyem 😂
Nalunk allando problema,hogy parom nem tudja kezelni a gyereket hiszti,siras kozben.
Eleg gyakran kell erejesen raszolnom,hogy hagyja abba,mert ettol csak megjobban ordit szegeny gyerek.
Kaptam mar le a 10 kormerol emberek elott is..megsem kuldott orvoshoz.
En sem szeretem ha eljon az orvoshoz,eleve nalunk is ordit a gyerek mint a sakal.ettol mar alapbol feszult vagyok,de ga egyedul vagyok sokkal jobban tudom ezt kezelni.ha meg parom is ott van,az kb olyan mintha egy csoport 1,5 eves ordito gyerelet kellene osszeraknom az indulashoz 😂
Hat ilyen az anyak elete.engedd el sztem.persze azert tedd szova,hogy ez nagyon rosszul esett,es legkozelebb gondolkodjon mielott beszol.
Persze, hogy igazad volt. A pasik utálják, ha utasítgatják őket, főleg, ha jogosan és nyilvános helyen. Valószínűleg a férjed is feszült volt, amiért nem boldogul a gyerekkel, ezért támadott vissza. Nem volt szép tőle, de szerintem legyél nagyvonalú.
Ha egyébként is problémája van azzal, ahogy a gyerekkel vagy vele bánsz, azt beszéljétek meg a betegség után, mikor mindketten kipihentétek magatokat.
A pszichológus egyébként nem sz.r anyáknak/embereknek való. Nekik nem is nagyon tud segíteni, mert ők általában meg vannak magukkal elégedve. Ha viszont valakiben felrémlik a gondolat, hogy vannak az életében olyan pontok, ahol nem boldogul, vannak kapcsolatai, amiket nem tud jól működtetni, vagy egyáltalán, valami nincs rendben a lelkében, annak nagyon is érdemes pszichológushoz fordulnia. Csak legyen gondos, és keressen megfelelően képzett szakembert. Egy sima pszichológia szakos egyetemi diplomával rendelkező valaki még nem vezethet pszichoterápiát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!