Honapok ota nem láttam nem tudok semmit a gyerekeimröl. Nem birom tovább. Mit lehet ilyenkor tenni?
A gyerekek 4 évesek.
Amikor külön mentünk megmondta a szemembe az apuka hogy addig megy amig el nem veszi tőlem őket nem számit mit kell megtennie érte.
Egyenlőre igy is lett,az apjuknál lettek ideiglenesen elhelyezve,a per még folyamatban van.
Az apuka már az elején kijelentette a biro előtt is hogy azt akarja hogy a lehető legkevesebbet lehessenek velem a gyerekek és most hogy nála vannak vissza is él a helyzetével amit mindig ki is jelent hogy mert ő megteheti.
Két hetente pentek este 6-tol vasarnap 6ig hozhatom el oket valamint a szunetek felere.
Sajnos jogositvanyom es autom nincs nem tudok megkerni senkit hogy hozza el es vigye vissza oket oda.
Busszal tudnek menni ertuk,de busz delutan fel5kor van utoljara amivel el tudnam hozni őket akkor viszont nem hajlando elengedni őket mert hogy az nem 6 orakor van.
A szunetekre vonatkozoan ha nem tudok aznap este 6kor odamenni ertuk (es a buszjarat miatt nem tudok) nem engedi el oket sem elobb a busszal sem pl masnap napkozben.
Julius kozepen lathattam oket utoljara.
Azota a kovetkezo ket hetre nem hozhattam el oket pedig napokkal az elhozatal elott megbeszeltuk mikor megyek ertuk akkor jo is volt ugy es a megelozo nap este meg lemondta mert hogy joga van ezt tenni o nem fog arra varni en mikor tudok menni ertuk.
A hetvegekre elhozatalt is tobbszor megbeszeltuk hogy megyek ertuk busszal de amikor odamentem a gyerekeket se lathattam csak o jott ki hogy felejtsem el amit megbeszeltunk majd 6kor visszajohetek ertuk.
Sem tajekoztatast nem ad a gyerekek hogyleterol sem kompromisszumot nem hajlando kotni.
Nem tudom mit tegyek.
Mar szeptember elejen irtam a birosagra is emiatt de azota sem reagaltak semmit sem.
a gyamugy meg elkuld mert hat a papir ha 6 ora akkor 6 ora.
De ez sem allapot hogy nem tudunk talalkozni se a gyerekekkel es nem is tudhatok roluk semmit sem.
Van valaki aki esetleg jartas ebben? Tudna valaki esetleg tanacsot adni mit lehet ilyenkor tenni??
Koszonom elore is es elnezest az ekezetek miatt es hogy ilyen hosszu lett.
Őőőőő.... bemész a fél5-ös busszal, és eltöltesz egy órát a városban/faluban, míg mehetsz értük hatkor...?
Kegyetlen helyzet, elhiszem, hogy gonosz az ex, és nehéz megoldani a dolgokat, sajnos sok ilyen eset van. De ha a papírformát legalább betartja (és hidd el, ennek is örülhetsz, sokan még ezzel sem foglalkoznak), akkor még egy fokkal jobb helyzetben vagy. Ez neked is támpont. Adj fel hirdetést a lakhelyeden, hogy fizetsz a rendszeres fuvarért, vagy akármi. Ezt a helyzetet még meg lehet oldani.
Hiaba varok ott 6ig mert nincs busz amivel hazajöjjek velük.
A hirdetéses megoldással is probálkoztam-om már de senki.Ez nem egy város ez egy kis falu. De hiába fizetnék érte.... :(
Ha ilyen helyzetbe kerülnék,akár gyalog is elmennék hozzájuk és állnék a kapu előtt, ha kell.
Ez nekem kifogás szagú...bocsi
Ne haragudj, de a buszmenetrend, meg a nincs senki, aki elvigyen, elég gyenge kifogás. Ha igazán akarnád, meg tudnád oldani.
Hívj taxit. Kérj meg valakit. Ha az első ember elküld, kérj meg mást. Ha az is, akkor harmadikat. Biztosan találsz olyat, aki segít. Ha semmiképp sem megy az elhozás, akkor menj el a korábbi busszal, és maradj ott a hétvégére. A legkisebb településeken is van valami olcsó szállás, biztosan meg tudnád oldani, ha akarnád.
Költséges a taxi vagy a szállás? Igen. Megéri? IGEN! Ha emiatt nem eszel 2 napig rendes kaját, akkor is? IGEN!
Nőj fel és viselkedj szülőként, ha azt szeretnéd, hogy a gyermekeid is annak tartsanak.
A falu nem kifogás, inkább pont hogy jó dolog. Ott mindenki ismer mindenkit, pont ezért sokkal segítőkészebbek. Nem hiszem, hogy ne lenne olyan, akinek ne jönne jól egy kis plusz pénz. Nyilván drágább mint a buszjegy, de valamit valamiért.
Vagy mondjuk olyan falubeli, aki bent dolgozik az adott településen. Akkor még plusz gond se vagy, mert csak hazafelé kéne a fuvar.
Mondjuk én simán szereznék egy biciklit pótkocsis gyereküléssel, az még plusz élmény is a kicsiknek.
És baromi gyorsan nekiállnék megcsinálni a jogsit, utána már lehet kölcsönautót bérelni vagy összekuporgatni egy használt tragacsra.
Sőt, ha kell, akkor kerítenék szállást ott, ahol apuka lakik. Ha kéthetente nem is, mert sok pénz, de havi egyszer megoldanám.
Közben meg módosítást kérnék a bíróságon, és igenis utánajárnék, hogy hol tart az ügy.
Odamész a fél hatos busszal, vársz fél órát, és fogod a gyerekeket és fizetsz ott szállásért éjjelre(a legkisebb faluban is hirdetnek meg szállást), és másnap amikor indul a busz, elmentek a gyerekekkel a te lakhelyedre. Oszkár nincs arrafele(az a fuvaros internetes oldal)? Taxi? De nem hiszem el, hogy ha a facebookra kiírnád, hogy keresel valakit aki elvisz a gyerekeidért, valaki nem tenné meg(pénzért persze)
Bár az is megoldás lenne, ha szombaton odamennél értük, és abban a faluban töltenétek a napot a gyerekekkel.
A környékünkön nincs taxi.
Helyben náluk még ovoda sincs nemhogy szállás...
Van egy nagyobb lányom is aki velem él és őrá is ugyanugy tekintettel kell lennem.
Könnyű azt hinni hogy nem futkostam még senkihez hogy segitsen,sajnálom hogy ennyire felfoghatatlan néhány embernek hogy a környékünkön nem olyan egyszerűek a dolgok mint városokban.
Mielőtt jönne az hogy a rokonság hol van hát sehol. 13 éve meghaltak a szüleim rajtuk kivül senki másom nem volt,nincs.
Köszönöm de nem támadásokra meg bunko okoskodásokra,értetlenkedésekre vagyok kiváncsi.
Ettől független köszönök minden választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!