Tudnátok olyan mesét mondani, ami Jézusról szól, ill. a feltamadasrol?
Az egesz ugy jott, hogy megkért menjünk el a Bazilikaba ( arrafelé volt dolgunk). Teljesen elvarazsolta, rengeteg dolgot kérdezett.
Szeretnek a korához valo mesét mutatni neki, amiben lesz vizuális élménye de könnyen megérti.
Most 7 éves.
Koszi!
Nem pont az amit kértél, de szerintem ez jó neked/neki:
Én azért világossá tenném a gyerek számára, hogy ez mind csak kitaláció, mese..hogy egy szó sem igaz belőle. Persze nem akarom megmondania, hogy miben kellene, van épp nem kellene hinned.
1es vagyok. Ezt is pontozzátok le nyugodtan, akkor sem tanítok hülyeségeket a lányomnak.
De azt tisztázni szeretném, hogy soha nem mondtam neki olyat, hogy nem legyen hívő.
Nem tiltottam, hogy higgyen.
Arra neveltem, és nevelem a mai napig, hogy gondolkozzon.
Tanulmányozhat bármilyen vallást ha akar. Azt a vallást választja amelyiket csak szeretné. Nem fogom arra kérni, hogy nem tegye. Tiltani meg pláne nem fogom neki.
Sokat beszélgettem vele ezekről a dolgokról, és szerintem már képes egyedül is dönteni.
.
A vallások oktatását korhoz kellene kötni..persze soha nem lesz így, de jó lenne.
Én nem vagyok hívő, de azt sem tartom jó dolognak, ha kicsi gyereknek azt tanítják, hogy pl "nem létezik Isten és kész ".
Tudom, és sajnálom, hogy az első válasznál rosszul fogalmaztam.
Most javítom;
A lehetőségre kell megtanítani a gyereket. Arra, hogy ő maga képes legyen választani. Egyik verziót sem szabad erőltetni.
Pl a javasolt könyvet én megvettem régen a lányomnak, hogy ismerje a vallást is.
Na de nem menjünk bele jobban, mert ez már nem ide tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!