Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Emma vagy Fanni név tetszik...

Emma vagy Fanni név tetszik jobban?

Figyelt kérdés
Az nem érdekel, hogy “tucatnevek”.

2017. okt. 31. 13:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
82%
Emma:)
2017. okt. 31. 14:03
 12/28 anonim ***** válasza:
82%
Emma
2017. okt. 31. 14:09
 13/28 anonim ***** válasza:
49%
Fogalmazzunk úgy, hogy ha ez a két név létezne, inkább kitalálnék egy harmadikat.
2017. okt. 31. 14:29
 14/28 anonim ***** válasza:
76%

A kislányom Fanni, szeretem ezt a nevet. A férjem magyar nyelv és irodalom szakos tanár, a megismerkedésünkkor Ő idézte gyakran Radnótit: "És Fanni vár..."

Tudtuk, hogy Fanni lesz a kislányunk.

Egyébként én is sokat olvasom itt, hogy tucatnév, ugyanakkor azt tapasztalom, hogy pont ezekben az években kicsit lecsengett ez a név. A kislányom lassan 3 éves, egy nagylétszámú budapesti bölcsibe jár, és Ő az egyetlen Fanni a tágabb környezetében (tehát abban a 3-4 csoportban, akikkel napi rendszerességgel érintkezik az ügyeletben stb.)

Viszont a nagyobbak és a most gimisek között több Fannit is ismerek.

Szval a kislányom talán jó időben lett Fanni ahhoz, hogy ne jöjjön szembe Vele úton-útfélen még egy Fanni.

2017. okt. 31. 14:37
 15/28 anonim ***** válasza:
59%
Emma. A Fanni gyerekes, nem szeretem ha becenév hatású neveket adnak teljes névként.
2017. okt. 31. 14:59
 16/28 anonim ***** válasza:
61%
Ha nagyon muszáj választani, akkor inkább Fanni.
2017. okt. 31. 15:08
 17/28 anonim ***** válasza:
79%
Emma. Kár, hogy a férjemnek nem tetszik. :D
2017. okt. 31. 16:34
 18/28 anonim ***** válasza:
79%

Emma. Szép és komoly név, de lehet akár Emi is belőle ha becézni szeretnéd.

Fanni nekem becenév kategória annak ellenére, hogy nem az. De gondold el ha kimegy angol nyelvterületre akkor a Fanni miatt lehet hogy kinevetik....

2017. okt. 31. 17:15
 19/28 anonim ***** válasza:
86%
Már miért nevetnék ki? Külfölfön is létező név a Fanny.
2017. okt. 31. 21:05
 20/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :) Kivétel nélkül mindenkinek ment a zöld kéz.

Most az Emma felé hajlunk, de a Fanni sincs teljesen elvetve. A Fanni vidámabb, kedvesebb és szebb a jelentése (virágkoszorù) de tényleg kicsit gyerekes, tùl kislányos név. De ettôl még nagyon tetszik.

Az Emma egy sokkal inkàbb elfogadottabb név. Jòl illik a vezetéknévhez, csak nem tetszik a jelentése (nagy, nagyság).

13-as, mivel te azt írtad, hogy neked egyik sem tetszik, meg szeretném kérdezni, hogy neked milyen nevek tetszenek? Csak pusztán kíváncsisâg, hogy akinek ennyire nem tetszik ez a két név, vajon milyen neveket részesít elônyben. Tényleg csak kíváncsi vagyok:)

2017. okt. 31. 22:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!