Emma vagy Fanni név tetszik jobban?
A kislányom Fanni, szeretem ezt a nevet. A férjem magyar nyelv és irodalom szakos tanár, a megismerkedésünkkor Ő idézte gyakran Radnótit: "És Fanni vár..."
Tudtuk, hogy Fanni lesz a kislányunk.
Egyébként én is sokat olvasom itt, hogy tucatnév, ugyanakkor azt tapasztalom, hogy pont ezekben az években kicsit lecsengett ez a név. A kislányom lassan 3 éves, egy nagylétszámú budapesti bölcsibe jár, és Ő az egyetlen Fanni a tágabb környezetében (tehát abban a 3-4 csoportban, akikkel napi rendszerességgel érintkezik az ügyeletben stb.)
Viszont a nagyobbak és a most gimisek között több Fannit is ismerek.
Szval a kislányom talán jó időben lett Fanni ahhoz, hogy ne jöjjön szembe Vele úton-útfélen még egy Fanni.
Emma. Szép és komoly név, de lehet akár Emi is belőle ha becézni szeretnéd.
Fanni nekem becenév kategória annak ellenére, hogy nem az. De gondold el ha kimegy angol nyelvterületre akkor a Fanni miatt lehet hogy kinevetik....
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Kivétel nélkül mindenkinek ment a zöld kéz.
Most az Emma felé hajlunk, de a Fanni sincs teljesen elvetve. A Fanni vidámabb, kedvesebb és szebb a jelentése (virágkoszorù) de tényleg kicsit gyerekes, tùl kislányos név. De ettôl még nagyon tetszik.
Az Emma egy sokkal inkàbb elfogadottabb név. Jòl illik a vezetéknévhez, csak nem tetszik a jelentése (nagy, nagyság).
13-as, mivel te azt írtad, hogy neked egyik sem tetszik, meg szeretném kérdezni, hogy neked milyen nevek tetszenek? Csak pusztán kíváncsisâg, hogy akinek ennyire nem tetszik ez a két név, vajon milyen neveket részesít elônyben. Tényleg csak kíváncsi vagyok:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!