Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg annyira extrém 4 gyerek?

Tényleg annyira extrém 4 gyerek?

Figyelt kérdés
Utóbbi időben úton-útfélen megjegyzésekbe botlottunk... mit gondoltok erről? (Azon túl, hogy nem illik 😀)
2017. okt. 27. 12:46
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nekünk az első 3 nem volt éjszakázós egyáltalán, csak a legkisebb ébred még mindig, de ez nekem kb mindegy mert bárhol bármikor tudok aludni gyerekkorom óta. Valószínű ha egy lenne azzal is tökéletesen meg lennék elégedve. Hogy olyan is van aki nem akar dolgozni, én is látom, de előbb-utóbb vissza fog az ütni.
2017. okt. 28. 05:56
 12/18 A kérdező kommentje:
Egyébként a gyerektelen élethez képest egy gyerek születése nagyobb sokk, mint adott esetben egy többedik gyerek. Ha egyet etetni kell, leültetem a többit is, reggel és du együtt viszem őket, igazodnak egymás programjához.
2017. okt. 28. 06:30
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem extrém, csak nem túl gyakori. Én a két meglévővel megelégszem, de eredetileg hármat akartunk, sőt, én négyet is bevállaltam volna. Aztán hogy ketten lettek, már hirtelen nem is akartunk többet :D

De amúgy szerintem tök jó lehet a nagy család annak, aki bírja idegekkel :) Én nem bírnám sajnos.

2017. okt. 28. 12:28
 14/18 anonim ***** válasza:
Nekem extrém, de megjegyzést nem tennék rá, mivel mindenki maga döntse el mit bír idegileg! :) Nekem 2 gyerek van 2,5 év korkülönbséggel. Jelenleg itthon vagyok a kicsivel, a nagy délelőtt oviban van, heti pár nap home officeban vagyok. Kettőt terveztünk, de úgy döntöttünk 5 év múlva visszatérünk a témára, még csak 28 éves vagyok. Van 4 hálószobánk így simán beleférne egy harmadik gyerek is, anyagilag sem vágna minket taccsra, de elhamarkodni nem szeretném! :)
2017. okt. 28. 21:52
 15/18 anonim ***** válasza:
49%

10-es nem tudom hol laksz, de itt nálunk (Bp), a gyerekek osztályában egy kezem meg tudom számolni hány 3 gyerekes van, 4 gyerekes meg egy sem, pedig 3 gyerekem van, 3 különböző osztály. Te lehet, h a romákra gondolsz, igen, ott el tudom képzelelni.

A másik meg, aki 4 gyerek mellett megteheti, h nem dolgozik, és elég a férj fizetése, az hidd nem azért szült 4 gyet, mert ha 4 gyereket el tudnak tartani 1 fizuból, akkor 2-3 gyereket is eltudnának tartani. Szóval szerintem rossz a gondolatmeneted.

Én azt gondolom, h az extrém ritka, h valaki 4 gyereket "megfelelően" fel tud nevelni.

2017. okt. 29. 07:45
 16/18 anonim ***** válasza:
79%

Csak egy érdekesség: városunkban a jó tanuló gyerekek tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak. (Tavaly 4,9, illetve 4,8 felett adták meg, iskolatípustól függően). Most a napokban hozták nyilvánosságra az ösztöndíjat nyertek névsorát: nagyon sok 3-4 azonos (nem gyakori) vezetéknevű van, a nagy részükről tudjuk is, hogy nagycsaládos.

Aki szerint pedig extrém ritka, hogy valaki megfelelően fel tudjon nevelni 4 gyereket, annak ajánlom, jöjjön el hozzánk, ismerkedjen meg velünk.

2017. nov. 2. 22:26
 17/18 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Tényleg szívesen megismerednék veletek, mivel nekünk is 4 gyerekünk van és rengeteg pénzt elvisznek. Sorolom: logopédia, alapozó torna, tst torna, dévénytorna. Ezek fejlesztések, tehát nem opcionális, ha a gyereknek szüksége van rá, ki kell fizetni. Az összeset kiprobáltuk, persze nem egynek kellett az öszesre járni, de vannak átfedések. Hozzáteszem, h egészséges és nem sérült gyerekekről van szó, akiknek ilyen-olyan téren kisebb nagyobb elmaradásaik vannak. Mi fontosanak tartottuk a sportot és nyelvet már kicsi kortól. Olyan oviba jártak, ahol ezt tudták biztosítani, és az nem állami volt. Valamint szintén alap a külön szoba mindegyiknek, és az olyan méretű autó, amiben elfér a család. Illetve alap a színház, a mozi, a kiállítás, nyáron a nyaralás, év közben a kirándulások. A Karácsonyi, szülinapi, névnapi ajándék. Vállalkozásunk van, szóval nem kevés havi szinten a bevételünk, de el lehet képzelni, h mennyi pénzt visznek el.

2017. nov. 18. 20:48
 18/18 A kérdező kommentje:
Jó, hogy írtatok, nekem már nem volt kedvem a 15-re válaszolni. Engem spec sért, ha vki azt feltételezi, hogy nem is lehet több gyereket normálisan nevelni. Magam is ennek az ellenkezőjét látom. Sok helyen az 1 vagy 2 gyerekkel sem foglalkoznak érdemben csak vannak és azzal le van tudva minden, hogy anyagilag ott van minden. Ez nálunk sem probléma, saját ház éppen bővítés alatt, saját cég a férjemnek, én is jól keresek, tehát a szükségesnél még többet is kapnak sokszor. Persze meló is több van meg akadály ez tény.
2017. nov. 22. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!