Tényleg annyira extrém 4 gyerek?
Nem extrém, csak nem túl gyakori. Én a két meglévővel megelégszem, de eredetileg hármat akartunk, sőt, én négyet is bevállaltam volna. Aztán hogy ketten lettek, már hirtelen nem is akartunk többet :D
De amúgy szerintem tök jó lehet a nagy család annak, aki bírja idegekkel :) Én nem bírnám sajnos.
10-es nem tudom hol laksz, de itt nálunk (Bp), a gyerekek osztályában egy kezem meg tudom számolni hány 3 gyerekes van, 4 gyerekes meg egy sem, pedig 3 gyerekem van, 3 különböző osztály. Te lehet, h a romákra gondolsz, igen, ott el tudom képzelelni.
A másik meg, aki 4 gyerek mellett megteheti, h nem dolgozik, és elég a férj fizetése, az hidd nem azért szült 4 gyet, mert ha 4 gyereket el tudnak tartani 1 fizuból, akkor 2-3 gyereket is eltudnának tartani. Szóval szerintem rossz a gondolatmeneted.
Én azt gondolom, h az extrém ritka, h valaki 4 gyereket "megfelelően" fel tud nevelni.
Csak egy érdekesség: városunkban a jó tanuló gyerekek tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak. (Tavaly 4,9, illetve 4,8 felett adták meg, iskolatípustól függően). Most a napokban hozták nyilvánosságra az ösztöndíjat nyertek névsorát: nagyon sok 3-4 azonos (nem gyakori) vezetéknevű van, a nagy részükről tudjuk is, hogy nagycsaládos.
Aki szerint pedig extrém ritka, hogy valaki megfelelően fel tudjon nevelni 4 gyereket, annak ajánlom, jöjjön el hozzánk, ismerkedjen meg velünk.
Utolsó!
Tényleg szívesen megismerednék veletek, mivel nekünk is 4 gyerekünk van és rengeteg pénzt elvisznek. Sorolom: logopédia, alapozó torna, tst torna, dévénytorna. Ezek fejlesztések, tehát nem opcionális, ha a gyereknek szüksége van rá, ki kell fizetni. Az összeset kiprobáltuk, persze nem egynek kellett az öszesre járni, de vannak átfedések. Hozzáteszem, h egészséges és nem sérült gyerekekről van szó, akiknek ilyen-olyan téren kisebb nagyobb elmaradásaik vannak. Mi fontosanak tartottuk a sportot és nyelvet már kicsi kortól. Olyan oviba jártak, ahol ezt tudták biztosítani, és az nem állami volt. Valamint szintén alap a külön szoba mindegyiknek, és az olyan méretű autó, amiben elfér a család. Illetve alap a színház, a mozi, a kiállítás, nyáron a nyaralás, év közben a kirándulások. A Karácsonyi, szülinapi, névnapi ajándék. Vállalkozásunk van, szóval nem kevés havi szinten a bevételünk, de el lehet képzelni, h mennyi pénzt visznek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!