Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek milyenek ezek a...

Szerintetek milyenek ezek a nevek?

Figyelt kérdés
Alek, Axel, Enzó, Miló, Misa, Ábris, Milos, Mikes, Mirkó. A páromnak tetszenek de nekem idegenek.

2017. okt. 25. 15:33
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
Egyedül az Axel tetszik, de nem így magyarosan, Akszel, vagy Ákszelként, hanem Ekszöl-ként. A többi név naggggyon furcsa, és erőltetett. Az elsőt rögtön le is Balekoztam :D
2017. okt. 25. 16:21
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Ebből nekem csak az Ábris elfogadható magyar gyereknek, az is csak azért, mert ismerek olyat, akit így becéznek és megszoktam. Milo, Milos szláv gyereknek jó lehet. Többi nem jön be.
2017. okt. 25. 16:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ábris egyre gyakoribb. A Mikesről Mikes Kelemen jutott eszembe. Szóval ha nem erőlteted, hogy Májksz legyen akkor egész jó.
2017. okt. 25. 16:42
 4/10 anonim ***** válasza:
63%

A Mirkó az egyetlen ami tetszik, az meg elfogadható és aranyos név, a többi nekem is idegen,furcsa.

Alek: Alexként tetszik, de ez a Alec név magyarosítása.Az eredeti sem tetszik, öreges egy kisfiúnak.

Axel:Túl idegen,nyelttörő, 5-ször vissza fognak kérdezni, hogy Alex vagy mi is a név?Az Axa cég jut róla eszembe.

Enzó: Magyar gyereknek, magyar vezetéknévhez túl giccses, olaszos, ha jól tudom a Lorenzo becézese is.Inkább azt választanám de az sem tetszik, viszont jobb mit így,erről csak annyit fognak megjegyezni, hogy valami Enzim vagy micsoda volt a gyerek neve.

Miló: Így egymagában olyan idétlen,beceneves hangzása van, babának még oké, de már egy 20 éves srácot is kiröhögnek vele, nemhogy majd egy 40-50 évest. Én Milánt adnék és azt lehet Milónak becézni,az szép név.

Misa: Miksaként tetszik, de az is olyan idegen,osztrákos hangzású + mindenki azt fogja hinni, hogy Mihálynak hívják a kisfiút. De a legfőbb kizáróok, hogy kínálja magát a csúfolásra:Misa-Pisa. Szörnyű.

Ábris: Első hangzásra nem tűnik ember nevének, mindenki azt fogja kérdezni, hogy milyen ámbráscet? Ambrus adnék helyette, az hasonló és még szép,ritka név is.

Milos: Ez meg valami szláv becenév nem? Teljes névnek nevetséges,pl.Nagy Milos. Ehelyett is jöhetne a Milán,Marcell,Márton, amiket lehet így becézni, vagy esetleg a Miklós, ami legalább rendes név.

Mikes: Mikes Kelemen vezetékneve, szerintem nem jó keresztnévnek,és nem is szép hangzású.Márk,Márton, stb. nem lenne jobb helyette?

Mirkó: Ez tetszik, nagyon aranyos kisfiúnak, bár felnőttnek komolytalan kicsit, dehát ugyanez a kategória a Zénó,Bence,Fanni,Lilistb.nevek is,mire felnő megszokottabb lesz.

Ha szabad akkor ajánlanék nveket, amik hasonló ízléssel szóba jöhetnének nálam:

Alexander

Adrián

Aurél

Emilián

Emil

Edvin

Manuel

Miron

Maximilián

Márk

Merse

Mór

Nátán

Laurent

Lénárd

Lóránt

Kornél

Kolos

René

Zéteny

Domonkos

Vendel

Konrád

Vince

Ignác

2017. okt. 25. 16:53
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyik sem tetszik,bocsi :(

Talán ha nagyon kell választani,akkor az Ábris.

2017. okt. 25. 17:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem a Milos tetszik. Misa becenévként csak.
2017. okt. 26. 10:10
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nagyon furcsa nevek.
2017. okt. 26. 20:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Én kicsit átvariálnám őket valójában, nekem is kicsit idegenek, kivéve talán a Milót, Misát, Ábrist, Mikest, Mirkót.

A Miló még elmegy a Milán becenevének, olyat is hallottam, mondjuk neki talán külföldi felmenői vannak, hogy Milován a neve az adott illetőnek. A Miló ilyen becézett-forma-hatású; a Milán nem tetszik, a Milován viszont jól hangzik, bár az is kicsit külföldies, de ez jól hangzik, és akire gondolok, ő pont egy magyaros névvel viseli ezt a keresztnevet, és neki tök jól áll. A VV-s Milóra gondolok.

Misa az is inkább ilyen becenév, akkor Mihályt adnék, de az se tetszik annyira. Ja várjunk, ez, hogy Misa, ez a Miklósnak is lehet a beceneve, a Miklós viszont nagyon szép, elegáns, dallamos név.

Milos. Hát ez nagyon izén hangzik, már bocsi. Külföldön talán nem lenne ennyire fura,de szerintem valszeg ott se lenne a kedvenceim között. Ehelyett is továbbra is tudom ajánlani a Miklóst, ami egy nagyon kellemes név.

Ábris, hát ez is ilyen becenév-hatású, inkább akkor Ábel vagy Ábrahám. Asszem, Ábris eredetileg becenév volt.

Mikes. Ez már jóó magyarosnak találom (am az Ábrist is), de ez se tetszik; kicsit olyan mint a "Dorkás" név. Kicsit mintha valami külső jelző lenne, kicsit mintha ilyen "Kócos/Koszos" lenne, mintha lenne rajta valami nem oda illő, amit le kell mosni/ kifésülni. Vezetéknévnek jó nagyon, de keresztnévként nem adnám.

Mirkó: ez kicsit becenév-hatású szintén, de ha nagyon akarom, el tudom képzelni felnőtt embernek is. Nem rossz név végülis, de azért kicsit becenév-hatású, szóval picivel még lehetne jobb is.

Jaj, néhányat kihagytam

Alek, Axel helyett inkább Alex/ Alexander / Alen

Az Alek picit hasonlít a balekra (bocsi, de tényleg:S), meg még az is becenév -hatású. Az Axel még sokkal-sokkal idegenebb hangzású , mint az Alex, magyar gyereknek már tényleg fura. Amúgy még az Alen is egy kicsit külföldies, de nekem hangzásra tökre tetszik. Ha nagyon akarom, még nem lesz feltűnő magyar környezetben, szóval teljesen vállalható, adható.

Enzó: Ezt valami olaszos környezetben ilyen rossz fiús, sötét dolgokkal foglalkozós emberkéhez tudnám elképzelni, de semmiképpen nem magyaros; magyar gyereknek ez már túl fura lenne. Enzó helyett pl Edmond?

:)

Minden jót ám!:)

2017. okt. 27. 16:03
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is idegenek.
2017. nov. 5. 20:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem a Miló tetszik (cicámat úgy hívják), de gyereknek nem adnám. Aranyos, de előttem is írták, hogy egy idő után elég komolytalan. Képzelj el egy Miló nevű felnőtt embert, aki aktatáskával megy a bíróságra :D
2017. nov. 6. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!