Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek mi lehet ez?...

Szerintetek mi lehet ez? Tapasztalt ilyet valaki?

Figyelt kérdés
2 éves kisfiam főleg halandzsázik, és pár napja csinál egy olyat, hogy hosszú hümmögést hallat kb. így "hmmmm hmmmm" a szemét hosszan becsukja közben és nyújtja a nyakát. Mellé jött ma, hogy az alsó állkapcsát mozgatja jobbra-balra eközben. Fogalmam sincs, mi ez, nagyon furán néz ki, mintha mondani akarna valamit, de csak ez jön ki.
2017. okt. 24. 07:06
 1/4 anonim ***** válasza:
87%
Csak játszik a hangjával meg a hangképzéssel, ez teljesen normálsi dolog.
2017. okt. 24. 07:46
 2/4 A kérdező kommentje:
Erre is gondoltam, köszi a megnyugtatást. Ezzel a mozdulattal fura, amivel előadja. Remélem, azt a részét elhagyja.
2017. okt. 24. 08:11
 3/4 anonim ***** válasza:

Lehet normális is, viszont jelezhet valami beszédnehézséget (a hangképzés és kiejtés során felmerülő nehézséget) is.

Én pont ugyanígy csináltam, amikor gyerekkoromban és fiatalabb koromban dadogtam. Hang nem jött ki a torkomon, csak valami furcsa nyöszörgés, mellé egy merő görcs volt a nyakam, állkapcsom, arcom.

A kisfiam is dadogott időszakosan, Ő is pont ugyanígy csinálta.

Hál' istennek én leküzdöttem így felnőtt koromra (szembenéztem vele, ezzel szinte az észrevehetetlen szintre tudtam szorítani), a kisfiamnak pedig (remélhetőleg) élettani dadogása volt.

2017. okt. 24. 09:29
 4/4 A kérdező kommentje:
Akkor ezt figyelni fogom. Talán annyi a különbség, hogy ő utána nem mondd szót, csak ezt a hosszú hümmögő hangot ismétli párszor. Mikor a maga kis nyelvén mond valamit, előtte nem csinálja.
2017. okt. 24. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!