Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tenyleg ketfele anyuka van?...

Tenyleg ketfele anyuka van? Aki hagyja sirni a gyereket majd megnyugszik típus es aki felveszi, csakhogy ne sirjon?

Figyelt kérdés
2017. okt. 16. 09:45
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi a 3.Most 2eves a gyerkoc es hisztis, anyas,olbe kerezkedik allandoan, de derekam szakad le. Tenyleg elrontottam volna??

Masnak a gyereke idoben kel, idoben fekszik, nem hisztizik, nem ker csokit a boltban, turelmesen var...

Stb.Mindenkitol ezt hallom.

Csak kell lennie arany kozeputnak, amit en kihagytam elvileg a sok rokonsag velemenye alapjan.

Mar a kezdeteknel;

Ne vedd fel hadd sirjon,

Ne vedd fel, mert hozzaszokik, altasd kulon szobaba, mert meg 8 evesen is veled fog.Es a kedvencem..

Mi velunk sem foglalkoztak, megis felnottunk.

Tenyleg tul engedekeny vagyok??

2017. okt. 17. 07:56
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért nem mindegy ám, hogy egy babáról beszélünk, vagy egy kétévesről. Babaként mindig azonnal (vagyis ahogy tudtam) reagáltam a jelzéseire, hiszen még nem volt képes saját maga kielégíteni a szükségleteit, legyen szó evésről, ivásról, vagy megnyugtatásról.

Most, 20 hónaposan már nem teljesen így van. Most is reagálok a sírására, amennyiben erre van szükség. Például van olyan, hogy játszik valamivel, de nem sikerül egy mozzanat, ami miatt dühös lesz és sírni kezd. Ott vagyok a közelében, ha arra van szüksége, hogy vigasztaljam, oda tud jönni, de általában másodperceken belül meg is nyugszik magától. Ugyanez van, ha mondjuk megbotlik és elesik, nem rohanok felkapni, csak ha tényleg arra van szüksége, de ha csak kettőt nyikkan, aztán mintha mi se történt volna, akkor miért erősítsem benne azt, hogy most szörnyű dolog történt? Mindig ott vagyok, ha rám van szüksége, de mivel már nagy, önálló "baba", oda tud jönni ő hozzám, ha tényleg rám van szüksége.

2017. okt. 17. 09:44
 13/13 anonim ***** válasza:
47%

Én azt hittem babáról/csecsemőről beszélünk, nem egy 2 éves kisgyerekről.

A 2 éves más.

Ettől függetlenül nem ez a 2 típusú gyerek létezik, amiket írtál: kisangyal vs kisördög. Szóval a rokonságod is kicsit túloz.

De valóban meg kell találni az arany középutat. Az én fiam is volt nyűgös a bevásárlásnál, és kért is csokit, de nem kapott. Mégsem volt hisztis ordítás, mert nem "NEM"-et mondtam a gyereknek, hanem vagy alternatívát kínáltam, pl joghurtot választhatsz magadnak, vagy valami amit vittem magammal (könyv, játékautó, keksz), azt kapta meg. SZóval előre gondolkodtam, hogy mit teszek, ha ilyen szitu lesz.

Tehát nem kell minden nyikkanásra felvenni egy 2 évest, ettől függetlenül el kell tudni kerülni a hisztit, vagy legalábbis minimalizálni.

Egy csecsemőnél még így van: vagy felveszed, vagy bömböl. De egy 2 évesnél azért van 3. alternatíva is...

1-es voltam.

2017. okt. 17. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!