Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valaki úgy hogy a gyereke...

Van valaki úgy hogy a gyereke minden nap húst enne?

Figyelt kérdés

Imádja a húst. Bármilyen formában. De nem főzhetek minden nap pörit, vagy süthetek rántott húst. Pl amikor főzeléket főzök szoktam hozzá parizert vahy virslit sütni azt mondom neki hogy hús. Tészta is szokott lenni akkor is kérdezi hol van a hús. Megeszi, csak elötte hisztizik egyet hogy ő húst akar enni. Elötte hagyom és elcsipegeti.

Nővére annyira nem szereti a húst, néha megeszi. De ő bele tudna fulladni.

2017. okt. 5. 20:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
Ezen mi a furcsa? Mármint, hogy minden nap enne húst. A bölcsődében, óvodában, iskolában is minden nap van hús az ebédhez. Fejlődő szervezet, szüksége van a fehérjére, ezért kívánja gondolom.
2017. okt. 5. 22:17
 12/17 A kérdező kommentje:
Nekem rossz lett a vérképem mellé a koleszterinem lett magas. Orvos mondta ne egyek minden nap húst. Nem szeretném ha neki is felnyomná.
2017. okt. 6. 07:00
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Legyen hal. Az a hal húsa.

De nem hiszem, hogy egy natú csirkemell zöldségekkel megdobná a koleszterint, inkább az a rengeteg zsír, amit a pörkölthöz és husihoz használsz.

Amúgy lehetne saláta, nektek hús nélkül mondjuk sajttal, neki meg csirkemellet beleszórni.

Vagy én sem vagyok annyira oda a húsért, a borsófőzelékemen mondjuk csak a szaftot szeretem, annak meg otthagyok a húst, aki inkább azt szereti.

Annakidején a tyúkhúslevesen is így osztoztunk.

Volt, aki a lábakat és a kis leszedegetnivaló husikat szerette, volt, aki a combról a a nagy húsdarabokat, más a tésztából szedett többet, anya meg megette a zellert meg a hagymát meg a répákat.

Szóval, legyen húsos étel, a gyerek meg kapja a húst.

De ha nagyon nem tetszik, vegyél tofut, csak úgy máris többe fog kerülni.

Amúgy ehetne májat, annak hús állaga van.

2017. okt. 6. 07:24
 14/17 anonim ***** válasza:
80%

Tudtommal esetedben sovány húsokat lehet enni, a zsírt kell kerülni, a hal meg egyenesen ajánlott.

Én mindenféle intoleranciák (tej, tojás, gabonák...) miatt jobb híján a húst is hússal eszem, de általában natúrt párolva mindenféle zsír és olaj nélkül (bár különböző fűszerekkel) és mindig jó a koleszterinem. Nem azt mondom, hogy ez követendő kísérlet, de szerintem nem biztos, hogy csak ennyi a nyitja ennek a kérdésnek, valószínűleg függ az egyéntől és többi táplálékfajtától is, ki melyikre hogy reagál, na meg egy "idősebb" (bocsi) szervezet is biztos mást igényel, mint egy fejlődésben lévő.

2017. okt. 6. 07:34
 15/17 anonim ***** válasza:
31%

Igen kérdezö jól látod, hogy az e,mbernek a mindennapi hús étkezés nem tesz jót, söt a gyomornak is és a testnek is rossz.

Mind gyereknek mind felnöttnek heti 3x ajánlott csak húst enni. Ebben benne van a parízesr vagy más húskészítmény is. Mi németországban élünl, itt a gyermek étkeztesének szigorú szabályai vannak az iskolák ovodákba. Vagy teljesen húsmentesen vagy csak hati 2x kínálnak húst a gyerekeknek, mert ugye otthon is eszik a gyermek húst.

Igazán jól csinálod, és próbálj neki kevést húst adni. Pl lányodnál(én lányaimnál is így van), ezt nem kell nagyon kontrolálni, mert alapból kevés húst kívánnak.

2017. okt. 6. 10:36
 16/17 anonim ***** válasza:
Alapvetően tényleg nem kell minden nap húst enni, de az is normális, hogy mindenkinek más az ízlése, és a te fiad például pont a húsosok közé tartozik. Te és a lányod meg nem. Ha nem akarsz kétfélét főzni, akkor ki kell egyezni, hogy hol az egyiknek, hol a másiknak a kedvére való van. Nem várom el a gyerekeimtől, hogy megegyék azt, amit utálnak, de azt igen, hogy abból is egyenek, ami nem a kedvencük. A nagyfiam például nem rajong a tésztaételekért, de ha éppen azt főztem, akkor megeszi. Viszont utálja a borsófőzeléket, azt nem kell megennie. Én meg pont a húsért nem vagyok oda, ahogy te sem, de nyilván csinálok azt is, többször, mint ahogy én kívánnám, mert a férjem meg a nagyobbik fiam pont ezeket szereti, ezek közül is inkább a magyarosabb fogásokat (amik nélkül én egész életemben el tudnék lenni), de csak azért, mert én főzök, még nem lehet minden nap az, ami nekem a kedvencem.
2017. okt. 6. 11:25
 17/17 anonim ***** válasza:
78%
Ne hasonlítsd a te egészségügyi szükségleteidet a hároméves gyerekedéhez. Neked nem kell mindennap hús, neki meg kell. Nem lesz az óvodásnak magas a koleszterinje! Az állítólag különben se a bevitt koleszterintől függ, a sovány hús meg nem is koleszterinforrás. Nem kéne, hogy problémát jelentsen, hogy esetenként kétfélét főzöl, elég sokszor csinálom és eszembe nem jut ezen problémázni. Legfeljebb az egyik étel egyszerűbb, gyorsabb. De többszörre is el lehet készíteni egy ételt, másnap is meg lehet enni illetve le lehet fagyasztani.
2017. okt. 6. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!