Mellszívót, tejtároló zacskót, cumisüveget stb. előlre tényleg érdemes venni?
cumisüveget vettem ( benne volt a kórházból kapott listában)
Mellszívó ki volt nézve h milyet szeretnék. A kórházban adtak egyébként, így csak akkor vetettem meg a férjemmel mikor jöttünk haza. Akkor vett egy csomag tároló tacsut is. Kb annyit is használtam el. Talán 2db maradt.
Császáris voltam, nekem azt mondták feleslegesen ne vegyek ilyeneket meg. Majd akkor ha lesz tejem bőven ellg.
Ez sok mindentől függ. Én vettem, mert szerettem volna használni, és jól is jött. Mondjuk a "lehet, hogy nem is lesz tejem" nem a legjobb hozzáállás, a nők 90%-ának van teje, ha mégsem jön össze a szoptatás, az valami máson múlik, akár a baba rossz szopási technikáján, lenőtt nyelvféken, vagy rossz szoptatási gyakorlaton. Tej lesz, csak adódhatnak problémák, amikre általában van megoldás is, más kérdés, hogy van, amikor tényleg annyi vesződséggel jár az egész, hogy az ember egy idő után elengedi a dolgot, ezt is megértem. De nem árt kicsit jobban beleásnia magát az embernek a szoptatás, tejtermelés működésébe, ha tényleg szoptatni szeretne, és akkor nagy valószínűséggel nem lesz megoldhatatlan probléma.
De visszatérve a mellszívóra: vannak helyzetek, amikor jól jön, pl. a tej szaporítására, vagy ha túl sok van, és kicsit le kell "csapolni" belőle, mert nagyon feszít. Nem mindenkinek megy kézzel a fejés, szóval ilyenkor jó a mellszívó.
Én vettem zacsikat is, üveget is, mert akartam használni, feltett szándékom volt, hogy úgy lőjjem be a mennyiséget, hogy legyen némi többlet, amit el tudok tenni a fagyasztóba, egyfajta aranytartaléknak. Úgyhogy én szoptatás után mindig fejtem (kivéve éjjel), aztán egy idő után már csak reggel-este, és pakoltam a fagyasztóba, meg egy ideig az anyatejgyűjtő állomásnak is adtam le belőle. De az igaz, hogy nem minden baba fogadja el a lefagyasztott, aztán felengedett anyatejet, úgyhogy ez próba-szerencse. Nálunk nem volt gond, ugyanúgy megitta üvegből, kiolvasztva is, így a férjem is meg tudta etetni. Nekem ez nagy könnyebbség volt, mert két hónapos korától újra elkezdtem úszni heti háromszor esténként, így nem volt gond, hogy nem vagyok otthon, az apja is tökéletesen elboldogult vele, illetve neki is jó volt, hogy néha ő eteti meg.
De ha te úgy gondolod, hogy nem lesz szükséged ennyi tartalékra, akkor tényleg nem kell beruházni ilyesmire, egy idő után úgyis beáll a kereslet-kínálat, és pont annyi tejed lesz, amennyire a babádnak szüksége lesz. Fejéssel viszont lehet többletet is termelni, ha valami miatt kellene.
Én tápszert nem vettem, vagyis az első gyereknél igen, őt nem is tudtam szoptatni (nem mondom, hogy ezért, más okok is voltak), a kicsinél viszont úgy álltam hozzá, hogy azt már tudom, hogy szervi ok nem zárja ki a szoptatást, hiszen a nagynál is beindult a tej, akkor már csak kettőnkön múlik, hogy a kicsit tudom-e szoptatni, úgyhogy nem kell tápszer, megoldjuk anélkül.
Gondolom nem egy elzárt szigeten készülsz nevelni a gyereked szülés után. AKkor elérhető lesz minden ugyanúgy, mint most.
Sőt, lehet neked is jót tesz, ha majd 2 etetés között elugrasz valahova, a férjed meg őrzi az alvó babát...
Max annyit tehetsz, hogy tájékozódsz. A környéketeken hol lehet ezeket kapni, hol a legolcsóbb. És ha esetleg szükség van valamire, céltudatosan tudsz menni. De előre mindent venni felesleges.
Nem, előre felesleges.
Annyit tegyél meg, hogy tájékozódsz a típusokról, olvass pár véleményt és írd ki magadnak.
Nincs már vasárnapi boltzár, bármikor megveheti az apja is a gyereknek, ha úgy adódik, hogy kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!