Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csikizés mint "önfegyelem játék"?

Csikizés mint "önfegyelem játék"?

Figyelt kérdés
Egy ismerősöm mesélte, hogy gyerekkorukban a testvérével gyakran játszottak csikizős "önfegyelem játékot". Ennek az a lényege, hogy az egyik (óvatosan) csikizi a másikat, a másiknak pedig minél tovább kell bírnia (pl. ellenkezés nélkül, vagy mozdulatlanul stb). Majd persze az igazságosság jegyében csere. Szerinted ez jó "önfegyelem játék"?
2017. okt. 5. 11:13
 1/8 anonim ***** válasza:
58%
Egy undorító szokás.
2017. okt. 5. 11:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Ez mitől undorító?
2017. okt. 5. 11:19
 3/8 anonim ***** válasza:
85%
Ez egy gyerekjáték, teljesen normális, mi is csináltuk a tesómmal, de ezt nem kell ennyire tulmagyarázni, hogy önfegyelem játék, egyszerűen csak hülyéskedés.
2017. okt. 5. 11:34
 4/8 anonim ***** válasza:
57%

Bizony, csak játék. Mint a farkasszem. Ki bírja tovább pislogás nélkül. Akkor az is önfegyelem játék??? A ki tud tovább lógni a fán meg kitartás játék???

Ezek apró versenyek. Mert a gyerekek imádnak versenyezni mindenben.

2017. okt. 5. 11:37
 5/8 anonim válasza:
72%
Szerintem ez jó önfegyelemre, mert egy reflex reakciót próbálsz elhárítani. Mint amikor valami nagyon viccesen kibírod, hogy nem nevetsz
2017. okt. 5. 11:47
 6/8 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem nem jó játék. Középkorban kínzáskéntis használták a csiklandozást, és extrém esetben bele is lehet halni...
2017. okt. 5. 12:36
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül írtam, hogy óvatosan. :)
2017. okt. 5. 12:41
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor is hülyeség. Én olyan szinten vagyok csiklandós, hogy semmiféle óvatos csikizést nem bírok elviselni. Ez nem önfegyelem kérdése. És nem kisgyerek vagyok már, hanem 50 éves elmúltam. Sosem bírtam és sosem csikiztem senkit, mert baromságnak tartom. Önfegyelemre másképpen kell nevelni a gyereket, nem ilyen módszerekkel.
2017. okt. 5. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!