Ti nem érzitek/tapasztaljátok úgy, hogy egy gyerek csak tönkreteszi a párkapcsolatokat?
Nekünk csak jobb lett!
10 éve vagyunk együtt ,gyerek nélkül sokkal monotonabb volt, mióta megszületett és megláttam mennyire jó apa a férjem csak még jobban beleszerettem, és még szexuális életünk is sokkal jobb lett, lehet annak köszönhető hogy 9 hónapig el voltunk tiltva, vagy nem tudom de minden sokkal jobb mióta van a kisfiúnk.
Nem, nálunk egyáltalán nem így történt. Minden csak jobb azóta.
Meggondoltuk, próbáltuk minden hátulütőjét elképzelni, tudatosítani, hogy ne ábrándokba ringassuk magunkat. Érdemes volt.
A mi házasságunkat például mi magunk szúrtuk el, nem a gyerek, és mi vagyunk azok, akik azon dolgozunk, hogy rendbe hozzuk. Amikor még baba volt, éppenséggel pont, hogy tökéletes volt kettőnk közt minden, büszke és boldog szülők voltunk, rengeteg szeretettel és odafigyeléssel voltunk a másik felé. Aztán az időhiány miatt egyre kevesebbet beszélgettünk, ha a baba aludt, akkor is mindenki belebújt a saját kis világába. Sajnos elég későn vettük észre, hogy baj van, de azóta tudatosan figyelünk rá, hogy minden nap legyen legalább egy fél óra, ha több nem is, amikor csak egymásra figyelünk, nem a tévét nézzük, nem a monitort bámuljuk, nem mosogatunk közben, stb., hanem leülünk, iszunk egy teát, vagy egy pohár bort este, és beszélgetünk. Ha tudunk, ki is mozdulunk 1-2 havonta, sajnos gyakrabban nem tudjuk megoldani, de olyankor méginkább tudunk egymásra figyelni, és megígértük egymásnak, hogy évente kétszer elmegyünk kettesben is valahová 2-3 napra. Nyáron már voltunk, karácsony után megyünk megint.
Szóval nem, nem a gyerek volt a ludas, hanem mi magunk, mert nem figyeltünk arra, hogy ápoljuk a kapcsolatunkat, egy idő után már csak éltünk egymás mellett, és csak a kötelező köröket futottuk. Oda kell ezekre nagyon figyelni, mindkét félnek, és akkor nem lesz baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!