Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit sportoljon a gyerek?

Mit sportoljon a gyerek?

Figyelt kérdés

Igazából több kérdésem is lenne.

1. Mennyi idős kórtól ideális elkezdeni valamilyen sportra járatni a gyerkőcöt?

2. Ha neki nincs elképzelése arról hogy mit szeretne akkor vigyem több helyre hátha valami megtetszik neki?

3. Az ovis korosztálybeli gyereknek milyen sportot tudnátok javasolni?

Mesélhettek arról is hogy ti vagy a gyerekeitek mit sportoltatok/sportoltok.

A válszokat előre is köszönöm.

2017. szept. 29. 09:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Oviban 2 évig úszott, most elsős akrobatikára jár.
2017. szept. 29. 09:53
 2/11 anonim ***** válasza:
5%
2,5 évesen kezdett a fiam úszni járni. Most 6. Ovis. Úszásra jár és lovagolni. Tavaly járt karatera is, de idén nem akar, én meg nem eröltetem, mert a fentiek mellett még van heti 2 angolja, egy fejlesztő tornája, meg egy csoportos játékos foglalkozás és még ott a logopédia is.
2017. szept. 29. 09:56
 3/11 anonim ***** válasza:

Kiscsoportosként az ún "ovis torna" ill. a vízhez szoktató úszás, ha elérte már az uszodába kellő magasságot. Középső csoportban már a szabálykövetősebbek is jöhetnek, pl. foci vagy néptánc, művészi torna... stb. szokott lenni a választék ismerősi körben és nálunk is. Nagycsoportban már küzdősportok (ezekből is van játékosabb ovis változat, de néha a rendest is bírják már) és persze az előzőek magasabb szinten. És sakk :)

Az ütős labdajátékokat vagy a más, féloldalra erősítő mozgásokat a gyógytornászok nem szokták javasolni ovisoknak, bár bőven van már ilyen kínálat is.

2017. szept. 29. 10:29
 4/11 anonim ***** válasza:

Úszás, fiúknak foci.

NÁlunk van kifejezettek ovisoknak fit-kid, ez ilyen torna, ezenkivül ritmikus sportgimnasztika, ezek is jók.

Én úszásra fogom járatni a lányomat.

2017. szept. 29. 10:30
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja és a korcsolya is egy opció 3-4 éves kortól.
2017. szept. 29. 10:40
 6/11 anonim ***** válasza:
Anyukám ragaszkodott hozzá, hogy tanuljak meg úszni. Azt mondta, hogy ha megtanulok úszni, utána azt sportolok, amit akarok. 3 évesen vitt először uszodába, ahonnan én ki is szöktem. :) pár hónap múlva újra mentünk, akkor már jobb volt. Aztán 5 évesen elmentem az unokatesóm művészi torna bemutatójára. Közöltem anyával, hogy én is ezt akarom csinálni. Úgyhogy anya keresett a közelben művészi torna tanfolyamot. 1 év múlva belebotlott egy plakátba, ami ritmikus sportgimnasztika edzésre invitált. 6 évesen elkezdtem ritmikus sportgimnasztika tanfolyamra járni. 2 év után azt mondta az edző, hogy tanfolyamon nem tud többet tanítani, menjek át a versenyzőkhöz. Teljesen beszippantott ez a világ. Bár anyukám nem akarta ezt a versenyzősdit, én nagyon akartam csinálni. Akkor is, amikor bőgve jöttem haza az edzésről. Kipròbáltam más sportot is. Aerobic, Kungfu, falmászás, de én csak az RG-t akartam. Aztán 15 évesen elég lett. Azóta csak néző vagyok. A saját gyerekeim meg majd meglátnak valamit, ami tetszik nekik. Nézni imádják az ír szteppet. A két éves fiam próbálgatja is. Az egy éves kislány a balettet szereti nézni velem. Majd kialakul...
2017. szept. 29. 11:06
 7/11 anonim ***** válasza:

Fiam középsős ovis, 4,5 éves.

Most télen úszni megy, egyéni oktatásra. Ha megtanult úszni, akkor választhat foglalkozást, neki a judo (dzsúdó? nem tudom hogy írják) tettszik az ovis foglalkozások közül.

2017. szept. 29. 11:43
 8/11 anonim ***** válasza:

Ha még nem tud úszni, akkor kezdésnek mindenképpen azt ajánlanám, egyrészt, mert életet menthet, ha megtanulja, én nagyon fontosnak tartom, hogy minden gyerek tudjon úszni. Másrészt hatékonyan, de kíméletesen mozgat meg minden izmot. Egy hátránya van csak, hogy sok vele a macera, törölközés, hajszárítás, stb. De ezt leszámítva szerintem szuper dolog úszni járni :)

Ha már megtanulta, akkor ha szeretne, kipróbálhat más sportokat is, akár be is lehet kéretőzni megnézni egy-egy foglalkozást, hogy lássa, mit csinálnak.

2017. szept. 29. 13:30
 9/11 anonim ***** válasza:

Úszás, lovaglás, judo.

Most 2.-os, az úszás már csak sulival van. Focit próbáltuk, de nem tetszett neki.

2017. szept. 29. 13:52
 10/11 anonim ***** válasza:

Küzdősport.

Nálunk evidens volt, apuka tanítja.

2017. szept. 29. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!