Szerintetek is sok a két keresztnév és a két vezetéknév egyszerre?
Figyelt kérdés
A párommal már a kapcsolatunk elején megbeszéltük hogy ha lesz babánk mindkettőnk vezetéh nevét megkapja. Most hogy ez a helyzet áll fenn a párom két keresztnevet is szeretne a babánknak. Szerintem ez így már kicsit sok lenne. Nektek mi a véleményetek?2017. szept. 26. 16:40
11/15 anonim válasza:
Mi a két vezetéknév mellé egy keresztnevet adtunk. Nekem már túl sok lett volna a két keresztnév. A két vezetéknév használatát is előbb meg kell szokni az embereknek, külföldön normálisan működik. Az meg, hogy hogyan fogják hívni a menyemet, őszintén, nem érdekel.
12/15 anonim válasza:
Én dupva vezetéknevet akartam, a férjem meg 2 keresztnevet. Így a gyerekeinknek 4 nevük van. Rövidek, egyszerűek, tucatnevek, sosem panaszkodtak még. :)
13/15 anonim válasza:
szerintem mindkettőböl sok a kettő
15/15 anonim válasza:
A fiamnak így van a neve, két vezetéknév, két utónév. Már 10 éves, nem zavarja, sőt, szerinte király, hogy hosszú neve van :) Mondjuk azon mi is szoktunk poénkodni, hogy de szép lesz, ha a feleségének is ilyen neve lesz, és a teljes nevét felveszi, hozzácsapva a saját teljes nevéhez :D De ez már legyen az ő dolguk, ma már úgysem divat felvenni a férj teljes nevét, szóval kétlem, hogy túl gyakori lenne az ilyen fajta névviselés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!