Szerintetek létezik olyan édesanya, aki egyszerűen nem bír felkelni éjjel a gyerekéhez, vagy nem hallja meg, ha sír?
Szerintem teljesen kizárt.
Ilyet akkor tudok elképzelni, ha részeg vagy használt valami tudatmódosítót, esetleg altatót szed. A többség már a terhesség utolsó heteiben se jó alvó.
Csecsemőnél nehezen tudnám elképzelni, hacsak nem hallássérült az anya, vagy nem áll valamilyen gyógyszer hatása alatt. A kicsi babák sírása pont egy olyan hang, amit szinte képtelenség figyelmen kívül hagyni, még akkor is, ha alszunk. Nem véletlenül van ez így. A nők, pláne a kisbabás anyák füle pedig természettől adottan érzékenyebb is erre a hangra.
Nagyobb babánál, mondjuk 1 éves kor körül már azért elképzelhető, főleg, ha valaki extrémen kimerült, nekem is volt olyan, hogy nem ébredtem rá fel, csak a férjem, sőt, még arra se ébredtem, hogy odateszi mellém a gyereket, felhúzza a pólómat és benyomja a cicimet a gyerek szájába :D De itt már kb 11 hónapos volt a fiunk, szóval annyira nem volt pici.
Barátnőm anyukája ilyen volt. Problémát nem jelentett: apuka felébredt a sírásra, felkeltette anyukát és egy pillanat alatt visszaaludt. Mármint apuka.
Szóval létezik, igen. Biztos nagyon ritka.
(Ezt az anyuka mesélte egyébként, nem a szomszéd Mari néni informált engem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!