Terhesség alatt aki elkapta a toxoplazmát egészséges lett a babája?
Rettegek nagyon fèlek hogy esetleg elkaptam mert vannak cicáink az egyik most szült a kölyköket èn etettem mert nem etette az anyjuk viszont elpusztultak,ezert is felek hogy valami baja lesz a gyereknek es mar egesz nap sirhatnèkom van csak rà tudok gondolni,persze azis ràtesz hogy meg haltak a kis cicák😢😢😢
Kèrlek irjatok!😥😥
Párom anyja elkapta, párom születési "hibái":
- epilepszia;
- 8,5-es szemüveg,
Macska kihajítandó a kismama mellől!
ha rég tartasz cicát, akkor valószínűleg már nem kapod el, ugyanis a toxoplazmózison a legtöbb macskát tartó ember már átesett és immunis vagy rá. És ami a legfontosabb, a toxoplazmózis macskaürüléken keresztül terjed, ezért ne takarítsd a macskaalmot. Én így tettem, és amikor terhes voltam, nem lett bajom a macskánktól.
Egyébként hány hetes vagy? mert nyilván minél nagyobb a terhesség, annál kevesebb baja eshet a babának, ugyanis sok fontos szerve már kialakult
A kiscicák azért pusztultak el, mert az anyjuk nem szoptatta őket, és nem volt immunrendszerük. Nekik nem olyan bajuk volt, ami veszélyeztetné a terhességedet.
Ami az előző írt, az így van, ha régóta van cicád, valószínűleg már átestél rajta, és immunis vagy. A lakosság nagyjából 60 százaléka átesett a fertőzésen, és a többség nem a macska közelsége miatt. Zöldség, gyümölcs, kertészkedés, nyers vagy rosszul átsütött hús is lehet a betegség forrása.
Mindenesetre ne te tisztítsd az almot, és ha mégis, használj kesztyűt.
És ha ennyire aggódsz, menj el szűrővizsgálatra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!