A legtöbb nagyszülő miért elsősorban édességgel
képes szeretetet adni az unokáknak?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy van kivétel.
De ha már az ételnél tartunk, miért nem lehet gyümölccsel? Vagy egyszerűen csak leülni hozzá játszani, énekelni, rajzolni?
2010. máj. 27. 17:52
1/5 anonim válasza:
Mert a nagyszülőket nem érdekli az egészséges étrend. Az ő fiatalkorukban nem foglalkoztak ilyesmivel.
2010. máj. 27. 17:59
2/5 anonim válasza:
ííííííííííííííííez az első kissé durva válasz volt. Nagyon sokan vagyunk nagymamák, akik egyáltalán nem adunk csokit-cukrot az unokáinknak. Az egészséges életmód pedig nem feltétlenül korfüggő. Nálunk mindig van itthon kölesgolyó, buláta, gyümölcs,stb., és ezeket adjuk "nasiként". Akik pedig édességet adnak, gondolom, szeretetből adják, meg kell velük szépen beszélni, hogy inkább mást adjanak. Mi pl. szörpöt, colát sem adtunk soha, de a dédi mindig azzal kínálta őket, vettünk nekik is bionasikat, és megkértük őket, azzal kínálják a kicsiket. Megértették. Mindent meg lehet mondani, csak megfelelő módon, megfelelő helyen, és megfelelő időben.
2010. máj. 27. 20:21
3/5 A kérdező kommentje:
Nem, és épp ez a baj: NEM mindenkinek lehet megmondani. Vagyis lehet, csak vita van belőle nagyon sok helyen.
De kérdezhetném úgy is: miért szólnak rendszeresen arról a látogatások, hogy etetik a gyereket - ha mennek a nagyszülőkhöz látogatóba, ha a nagymama-nagypapa megy a családhoz? Nemcsak az édességen van a hangsúly.
És nem felejtem, hogy van kivétel.
2010. máj. 27. 20:50
4/5 anonim válasza:
Ezt én is észrevettem, és a babás barátnőim is. Mindig azt beszéljük, hogy úgy etetik a rokonok a gyerekeinket, mintha kutyák lennének: jöttükben-mentükben egy falatot nyomnak a szájukba. Én rájuk szoktam szólni, hogy elég már, így is olyan rosszul eszik a lányom, nem kell neki az étkezések közötti nasi, mert akkor nincs étkezés...
Anyósomék a nagy csokitömők, a múltkor is szóltam, hogy ne is vegyék elő, mert nem kell, meg is sértődtek, de ez van. Nem kell egész nap zabálni, pláne nem édességet, és tényleg pláne nem egy rossz evő gyereknél.
2010. máj. 27. 21:51
5/5 anonim válasza:
Nálunk a dédi ilyen...folyamatosan van kisgyerek a családban, 10 éve, de ha hozzá megyünk, az első percben már veszi elő a kekszes dobozokat. Hiába mondom neki, hogy most tízóraiztunk. Akkor együnk egy kis levest, mindjárt dél...Ha nem akarom etetni, akkor még én vagyok a gonosz, csúnya anyuka, aki éhezteti a gyereket:) Sajnos van, akit már nem lehet e téren átnevelni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!