Óvodás korú gyerekedet hogy viselte a költözést?
Jövő nyáron költözünk a saját házunkba. Egy másik faluba. Lányom most középsős fiam májusban kezdi a kiscsoportot, márciusban születik a 3. gyerkőc.
Hogy viselte ovodás gyereked a költözés illetve hogy másik oviba kezdett járni? Nagyon félek tőle. Fiam kb 2 hónapja fog járni oviba és mire megszokja már megy másikba.
Az új helyen is be kell szoktatni?
Én a kisfiút májusban így már nem adnám oviba, bőven ráérne szeptemberben az új oviban kezdeni. Tudom, hogy ő csak egy a sok szempont közül, de legalább az egyik gyermeked nem terheled az oviváltással.
A nagyobbik gyermeked kérdéses, szerintem függ a személyiségétől, attól, hogy mennyire nyitott emberke, milyen könnyen teremt kapcsolatokat.
Messzire költöztök a jelenlegi ovitól? Ha mondjuk a szomszéd településre, meg lehetne oldani, hogy a régi ovijába járjon.
Mi naponta 28 km-t autózunk az ovihoz, bölcsihez (mondjuk munkahelyi ovi, bölcsi, és ez Budapesten nem is egy kirívóan nagy táv).
Nekem az óvodámat számolták fel anno utolsó évben, minket meg "szétdobtak" a környező ovikba. Nem volt semmi dráma, de oda már nem szerettem járni.
Költözni elsős koromban költöztünk, iskolát is váltottam miatta, egyikkel sem volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!