Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg kell a csecsemőknek...

Tényleg kell a csecsemőknek is személyi? Hogy működik az igénylés?

Figyelt kérdés
Eddig én abban a hitben voltam, hogy csak 14 éves kortól lehet és kell is személyi igazolványt csináltatni, de ma hallottam, hogy elvileg már születéskor szükséges, minden magyar állampolgárnak kortól függetlenül. Ez ilyenkor hogy néz ki? Lefotózzák a kórházban, vagy nekünk kell majd a pár napos csecsemővel (esetünkben decemberben) mászkálni az okmányirodába? Azt olvastam, 3 évig érvényes. Tehát a 3 éves "nagy"lánynak is a pár napos/hetes fotóját kell mutogatni? Egyáltalán mire használjuk majd, ha nem megyünk külföldre? Annyira furcsa ez nekem. :)

2017. szept. 13. 23:07
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Azt hogy?? Beszállásnál mindegy volt nekik ki megy a gépre?
2017. szept. 14. 10:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Repülőre az életben fel nem engednek személyi azonosító okmány nélkül, legyen az útlevél vagy személyi igazolvàny.

Nemrég voltunk Romàniàban, a hatàron kérték a személyi igazolvànyokat.

1,5 éves volt a lànyom amikor megcsinàltattuk neki a személyit.

Tavaly szeptemberben suli beíratkozàsakor el is kérték, lefénymàsoltàk.

2017. szept. 14. 10:32
 13/18 anonim ***** válasza:
1 éves korában csináltattuk, elvileg kötelező.
2017. szept. 14. 11:06
 14/18 anonim ***** válasza:
21%
#9 vagyok, a lányunkat azért nem vittünk, mert egyértelmű volt, hogy kell személyi és mivel hirtelen ötlettől vezérelve mentünk nem készült volna el az övé időre. Erre oda és vissza is csak a jegyeket kérték el! Mi is csodálkoztunk!
2017. szept. 14. 11:37
 15/18 Norman Bates ***** válasza:
100%

Utolso, ilyen nem letezik!

Kulfoldon lakom, rendszeresen repulok, ez nem busz vagy vonat, olyan nincs, hogy nem neznek okmanyt!!Meg ha be is voltal online csekkolva akkor is beszallas elott az osszes utas okmanyat megnezik.

2017. szept. 14. 17:12
 16/18 anonim ***** válasza:
Tényleg kell ,bémész a kormányablaklakhoz ,sorszámhuzás ,viszed a gyerekpapirjait ,meg mentek mindketten és kész.
2017. szept. 15. 06:41
 17/18 anonim ***** válasza:

Kötelező, és igen, nézik!

Horvát határon, szlovén határon, pl elkérték minden alkalommal - vonaton és buszon is.

Svájcban is többször volt ellenőrzés - Olaszország és Lichtenstein felől is.

2017. szept. 15. 12:12
 18/18 anonim ***** válasza:
Tényleg kell csecsemőnek is személyi, de senki nem ellenőrzi megcsináltatjátok-e. Schegeni határokon belül csak szúrópróba szerüen ellenőrzik a dokumentumokat határátlépésnél, simán el lehet repülni/autózni pl. Németországba, Ausztriába, Franciaországba.. mondjuk én nem mernék így ,,feketén" belevágni, de aki mer az nyer. :)
2017. szept. 15. 21:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!