Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két keresztnév. Érvek? Ellen...

Két keresztnév. Érvek? Ellen érvek? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Olyanokra lennék kíváncsi hogy például a babátoknak miért adtatok két nevet, nagyobbként hogy viszonyul hozzá. Ha estleg érzelmi okokból adtátok a második keresztnevet ezt mennyi idős korában magyaráztátok el neki. Ha nektek van kettő nevetek akkor titeket zavar-e, mondjátok-e mindkettőt pl bemutatkozáskor vagy csak hivatalos ügyeknél. Sok olyat olvasni hogy felesleges és megkeserítheti az ember életét, de tényleg csak átok lehet?

2017. szept. 6. 23:02
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
61%
Nálunk is volt/van kavarodás két névből (örökölt első, "saját" második - a család a másodikon szólít, az iskola/munkahely az elsőn...), plusz nem fér bele általában a nyomtatványokra. Így a gyerekeinknek egyöntetűen megszavaztuk, hogy csak egy nevet kapnak. Ha nem tetszik nekik, ugyanannyi macera megváltoztatni, bővíteni, amire csak szeretnék. Szerintem a szülők ízlésén, érzelmi szempontjain túl a gyereknek praktikusan max. a nagyon gyakori vezetéknévnél jöhet jól a két név.
2017. szept. 7. 07:35
 12/17 anonim ***** válasza:
95%
3as, nem hiszem hogy egy József kínosabb lenne mint egy Benett, Zara vagy Mira.
2017. szept. 7. 07:56
 13/17 anonim ***** válasza:
75%
Nekem és a férjemnek is két keresztnevünk van. Az enyém annyira hosszú így hogy sehová nem fér ki rendesen, ha van rá mód nem is használom. A férjem a második nevét az apja után kapta, aki aztán néhány évesen el is hagyta őket, hát gyenge kifejezés hogy nem rajong a nevéért. Ezeknek fényében mi egy nevet választottunk a fiunknak. Egyszerűt, ismertet, amit még a másfél éves unokanővére is könnyedén kimond és megtanult :) eddig mindenkinek tetszett, még a nehéz dió dédiknek is.
2017. szept. 7. 08:11
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem is 2 van és utálom!

Senki nem szólított soha a másodikon, aláírásnál csak macera, ráadásul a vőlegényem vezetéknevét kötőjelesen szeretném felvenni, de úgy méghosszabb lenne a nevem, ezért inkább lemondok róla...

2017. szept. 7. 10:38
 15/17 jafnrétti ***** válasza:
94%
Én imádom, hogy kettő van, tök jó ritmust ad a nevemnek a második utónevem. Ügyintézéskor, munkahelyen írásban mindig kiírom a teljes nevemet, az irodában is ki van írva az ajtóra teljes egészében, aláírni is teljes névvel szoktam.
2017. szept. 7. 11:08
 16/17 anonim ***** válasza:

Két keresztnevem van, nem használom a másodikat csak ha hivatalos helyen kell leírni. (Pláne mióta férjhez mentem, mert így nagyon hosszú lett a teljes nevem.) Viszont nem is utálom. Anyukámnak nagyon tetszett ez a név, azért lett ez is a nevem.

A kislányomnak egy keresztneve van csak, mivel találtunk olyan nevet ami mindkettőnknek tetszett.

2017. szept. 7. 23:30
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem csak 1 keresztnevem van, de nem banom. Akiknek 2 van csak utaljak, szenvednek vele, ugy csufoljak oket (legalabb is felenk). En nem adnek.
2017. szept. 9. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!