Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Besokaltam!? Kis lélekhelyrepo...

Besokaltam!? Kis lélekhelyrepofozásra lenne szükségem. Még egy kiadós beolvasással is.

Figyelt kérdés

Az a baj, hogy az egy éves fiammal vagyok napi24órát, plusz az éjszakát. Kimenőm eddig nem volt, mert a baba csak addig édes, amíg nem nekik kell vele lenni. Ha a szomszédot rá tudom venni, akkor a boltba nem kell elcipelnem a kicsit(10perc az egész bevásárlás)

Egész nap baba vagyok, és ma elpattant a cérna, elég, elegem van a törpéből, el akarok menni jó messzire Nélküle, csak egy órára legalább:S

Itthon is macskaegér harcot folytatok a lakással. De mire végzek olyan mintha semmit sem csináltam volna.

Vasárnap, kedden nagytakarítottam. És már ma reggelre a páromnak sikerült úgy elintéznie a lakást, mintha hónapok óta nem takaírtottam volna. A kvzacc a kuka mellett, a reggelijének a maradványai az asztalon szétkenve, 3bögre reggelre, szennyes az ágy mellett, nem a szenyestartóban, zuhany után kacsaúsztató a fürdő(befülled, bepenészedik, én meg sikálhatom, pedig egy egyszerű feltörlés, és az ajtó nyitvahagyása megelőzné, nem kéne hetente a domestosban térdelnem, hogy felpucoljam a penészt) És sorolhatnám sorolhatnám.

Legszivesebben sikítva kifutnék a világból, a kicsit lekötözném valami biztos helyre, hogy ne tudjon nyaggatni.... Jön a hétvége, és nem a mosolygós családi napok lebegnek a szemem előtt, hanem a rohanó lakást, én meg kétségbeesve próbálom menteni a menthetőt, miközben a párom sem velem sem a kicsivel nem foglakozik, ellenben a játékbeli főhősével igen....

2010. máj. 26. 14:46
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
95%

Passzold le ababyt, és lépj le 2-3 órára! Már éppen rád fér, Kisanyám!

43/N

meglesznek nélküled :)))

ne mondd meg, hogyan foglakozzon vele, bízz meg benne, hiszen a z ő gyereke. Dícsérd meg, köszönd meg, ha sírva, pisisen is kapod vissza, volt már nálad is olyan:)

2010. máj. 26. 14:51
 2/19 anonim ***** válasza:
14%

A 24 órában az éjszaka is benne van.

A szomszédnak mi köze a gyerekedhez? Nehogy már az ő baja legyen (mivel azt mondod néha rávenni szóval biztos nem nagyon akarja).

Te vállaltad a gyereked meg a férjed is. Választhattál volna ezer másikat. Akkor most fogadd el..

2010. máj. 26. 14:53
 3/19 anonim ***** válasza:
87%
Ne hallgass a másodikra, nincs gyereke, nem tudja, milyen ez. Szerintem ülj le a férjeddel, és szedd pontokba, mit akarsz! Csak keményen!
2010. máj. 26. 14:54
 4/19 anonim ***** válasza:
83%

Prokopp Dóra (TV2 Szerencsekerekes)mondta egyszer, hogy nem igazi anya az, akinek legalább egyszer nem fordul meg a fejében az, hogy a gyermekébe belevágja a kisbaltát! - gondolom, ezt arra érti, hogy aki mindent igyekszik jól csinálni, hát azt nem lehet huzamos ideig birkatürelemmel bírni.

Nálam az vált be, hogy egyszer a férjemre ráüvöltöttem minden gondomat. Szikrázott a szemem, ordítottam. Ő meg leült, azt mondta, soha nem látott még így, mi van? Eléggé elgondolkodott és biztos belátott valamit, mert néhány napig többet segített. aztán visszaállt a régi rend, de fel tudtam töltődni. Ez a leordítós nálam bejött!

Bár, lehet, vannak jobb módszerek!

2010. máj. 26. 14:55
 5/19 anonim ***** válasza:
16%
Lehet hogy gyerekem nincs de egy nőt sem láttam akinek sikerült volna megváltoztatni, megnevelni a férjét, mert az nem egy kisállat. Ha így nem jó neki akkor keressen mást. Nem azt mondtam hogy normális a férje csak hogy akármit tesz, úgy sem lesz tartós.
2010. máj. 26. 14:56
 6/19 anonim ***** válasza:
82%

Először beszélj a pároddal, hogy elég volt a trehányságából. Állj a sarkadra, és olvass be neki, de ne hagyd, hogy közbevágjon. Ekkor már a java gőzt kiengedted. Nem a baba a gond, nem vele van a problémád, az a baj, hogy mindent neked kell végezned, mondván úgyis otthon vagy a picivel. Ha a párod kételkedne, hogy milyen fárasztó, javasold, hogy egy pár napra maradjon otthon, lássa el a babát, vezesse a háztartást, főzzön, mosson, takatítson. Te meg napközben egy munkaidőnyire elmész sétálni, vásárolni, beülsz egy moziba, és a készre mész haza. Hátha rájön, hogy nem cseléd vagy, hanem anya és feleség.

Igenis pakoljon el maga után! Gondolom, közös akaratból született a pici, hát közösen kell nevelni is! Ha otthon van, segítsen be, normálisan így kellen működnie.

Nem a te lelkedet kell helyrepofozni, hanem a párod hozzáállását. Azt viszont nagyon határozottan!!! Mindent bele!!!

2010. máj. 26. 14:57
 7/19 A kérdező kommentje:

a 24óra plusz az éjszaka egy kedves tanárom beszólogatása volt még anno érettségi környékén, mikor annyi mindent kellett beseggelni, és kérdeztük mégis mikor, egy nap és az éjszaka.

A szomszéd az albérlőnk igazából, ő szereti a babót, engem mint a lányát, jófej, de ezer más dolga is van, nem szivesen terhelem, bár ilyenkor szó szerint fiatalodik(40éves)

A másodiknak igaza van benne, hogy én választottam, viseljem, de nem akarom viselni:D

Azt hiszem szombaton csapot papot itthagyok és majd ellesznek valahogy:D

Pelust "tud" cserélni, de az átöltöztetéssel gondok lesznek, mert a body és a piszinek használt rugik között mi a különbség lövése sincs:D

2010. máj. 26. 15:00
 8/19 anonim ***** válasza:
79%
Más is van-volt már így nyugi!!Ez sok édesanyát útólér!Egyszerűen fogd magad, öltözz fel, mond meg a férjednek most ővé a gyerek m du, és menj kapcsolódj ki!Sétálj egyet a városba, egyél egy fagyit, nézegess kirakatokat!!De tudok ennél jobbat is, szedd össze a családot, és hármasba tegyétek épp ezt!Valószínűleg a komunikáció hiánya a gond nálatok is!Én is éreztem már azt hogy ha nem történik valami fejbelövöm maga, és akkor összeomlottam!A párom látta hogy odavagyok, és kezdte belátni hogy ez így nem megy hogy anya legyek, feleség, takarítónő, szakács,társ,és még időm, és energiám is legyen a jópofizáshoz!Én most ellátom a lányom, odarakom az ebédet, kitakarítok, de ugyan úgy megmondom a páromnak is hogy légyszi porszívózz össze, vagy dobd be a gépbe a ruhákat, esetleg ágyazz be!!És hidd el megcsinálja, minden morgás nélkül.Régen azt hittem csak akkor van rend, ha én csinálom meg, de nem igaz, igenis néha kell a segítség, és merj kérni segítséget!
2010. máj. 26. 15:04
 9/19 anonim ***** válasza:
83%

Drága, nincs igaza a másodiknak! Igaz, te választottad, de nem volt ráírva, hogy milyen lesz, ha jön a gyerek. Egyszerűen nem nő fel a feladathoz, de ez nem a te hibád. A második válaszoló máshová is írta ugyanezt az okosságot, de akkor is nagyon melléfogott, baromi frusztrált lehet. Amikor választottad, akkor egy felnőtt embert választottál, aki képes felnőttként viselkedni, és jelenleg 10 éves szinten áll a kapcsolatotokban. Vagyis még annál is rosszabb, mint amilyen volt. Állj a sarkadra, és közöld vele, hogy itt a gyerek, a tiéd is, foglalkozz vele, én elmentem. Készíts ki kaját, és hátra se nézz! Menj vásárolni, kávézni a csajokkal, moziba, strandra, bárhová, de legalább 3-4 órán át ne menj haza.

Hiszen ő az apja annak a gyereknek, hát nem? Ugyanúgy vannak szülői kötelezettségei, úgyhogy hajrá. Hidd el meg fogja oldani. Valamikor úgy döntöttél, hogy ő lesz a gyerek apja, hát adj neki lehetőséget, hogy az lehessen! Jó szórakozást!

2010. máj. 26. 15:16
 10/19 anonim ***** válasza:
94%

Próbálj meg megszervezni egy estét, amikor lefektetése után valaki vigyáz rá? Kel éjjel?

Egy szombat este, mikor a férjed nem melózik beszélj le a barátnőkkel egy csajos estét: séta, borozás, dumálás esetleg buli.

MEgfürdeted, lefekteted a kisördögöt, majd szépen kikened magad és lelépsz otthonról. Etetni nem kell, öltöztetni sem, az apja csak tudja őrizni az álmát.

Én ezt a helyedben havi rendszerességgel megismételném. Csodákat tud tenni.

:-)

2010. máj. 26. 15:18
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!