Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen a tél egy picivel?

Milyen a tél egy picivel?

Figyelt kérdés
Nyáron sokat lehet kint sétálni, ott a kert, az udvar, de télen, főleg mikor leesik a nagy hó, mit csináltok/csináltatok?
2017. szept. 4. 17:04
 1/8 anonim ***** válasza:

Addigra tud már ülni. Remélem, lesz hó, és vihetjük szánkózni. :)

Sétálni is lehet. Csak több ruha kell.

2017. szept. 4. 17:12
 2/8 anonim ***** válasza:
Elmúlt években alig volt hó.
2017. szept. 4. 17:15
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Télen is ugyanúgy lehet kint lenni, sőt, kell is. Délelőtt-délután másfél-két órát, jól felöltözve.

Futva, hógolyózva, hóembert építve, pocsolyákon jeget törve, kergetőzve.

2017. szept. 4. 17:20
 4/8 A kérdező kommentje:

Most volt januárban.

És az enyém csak kúszni-mászni fog addigra.

2017. szept. 4. 17:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem tavaly nyáron született a kisfiam, télen is nagyokat sétáltunk kint. Féltem nagyon a téltől, de őszintén, nem is emlékszem, hogy gáz lett volna. Most megint aggódok, mert már 14 hónapos, nagy mozgásigénnyel, és igényli is, hogy menjünk mindenfele, rossz időben, nem tudom, hogy fogja bírni otthon.
2017. szept. 4. 19:17
 6/8 anonim ***** válasza:

Télen, december végén született a fiam, észre sem vettük nagyon a telet, mert a lakásban tavaszi meleg volt, egy csomót aludt, én sokat pihentem.

De aztán mi is minden nap sétáltunk már januárban.

Idén 1 éves lesz, valószínű így is megyünk majd. Ha tud majd járni, akkor ismerkedünk a hóval - ha lesz, illetve keresünk gyerek programokat, karácsonyi vásárok - meleg tea stb. Erdőbe is megyünk valószínűleg hordozóval. Na meg család látogatások!

2017. szept. 4. 19:52
 7/8 anonim ***** válasza:

A kisfiam tavaszi születésű, karácsonykor 8 hónapos volt, viharos sebességgel mászott már, stabilan ült. Rengeteget sétáltunk, ült a babakocsiban (korábban, amíg csak feküdt, nem maradt meg a babakocsiban), gagyorászott, eljártunk bevásárolni, nagyon érdekes volt Neki, megtapinthatta a különböző anyagokat. Elmentünk buszozni, vonatozni, azt is imádta, babatornára, ringatóra jártunk, bebuszoztunk a férjem elé a munkahelyére, és sétáltunk, sétáltunk. A játszótéren már ügyesen hintázott. Ezeket a szabadtéri programokat simán lehet télen csinálni, ritka a tartós mínusz 15 fok, szval nem fogtok odafagyni, csak nagyon rétegesen fel kell öltözni.

A másik nagy kedvenc a játszóház volt, amint elkezdett mászni, vittem heti rendszerességgel játszóházba, óriási kaland volt Neki. A mai napig nagy kedvenc (most 4 éves).

A kislányom januári, Ő következő télen már közel 1 évesen kapaszkodva sétált, szval mindezt Vele is lehetett csinálni, annyi könnyebbség volt, hogy nem kellett már mindig babakocsiban ülnie.

Egy kisgyermeknek télen is kell a levegőzés, szabadtéri játék, szval hajrá, remek programokat ki lehet találni.

Hová valósi vagy?

2017. szept. 5. 09:25
 8/8 jafnrétti ***** válasza:

Nekem a kisebbik februári, így tavaly télen már közel egy éves volt. Járni még nem járt, csak állni tudott, úgyhogy a havat nem vizsgálta meg közelebbről. Sétálni azért kijártunk így is (meg mentünk minden nap a tesóért a suliba), de nem volt túl mozgalmas a tél ilyen szempontból.

A nagynál más volt, ő októberi, az első telén még nagyon pici volt, akkor még alap volt, hogy csak tologatom, sétálunk, jövünk megyünk, nem nagyon érdekelte még az időjárás. De a következő télre már stabilan járt, szaladt, na akkor már imádta a havat, túrta, dobálta, rugdosta, nem zavarta az sem, hogy hideg. Remélem idén a kicsi is megtapasztalhatja :)

2017. szept. 5. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!