Jól evő gyerekem miért nem hízik?
Anyukák megnéznétek kisfiam napi étrendjét.Nem értem, mert szerintem eleget eszik mégsem hízik 2 hónapja semmit sem hizott.Vagy lehet, hogy kevés lenne neki?Segítenétek?14 hónapos (de koraszülött volt)
Reggeli: 1,5-2 dl tápszer, pár falat (5-6 falat, ilyenkor többet nem kér, nem igényel)virsli kenyérrel/vajas kalács gyümölccsel stb.
Tízórai: Hamis tejberizs/tejbegríz/zabkása gyümölccsel (tápszerből) kb 200-230 gramm
Ebéd: változó ma pl. krumplistészta volt sült csirkemellel egy felnőtt tányérnyi felét ette meg
Uzsonna: (ma ez volt) 3 szelet kalács és 3/4 banán
Vagyora: miénkből csak pár falat ekkor is + 1,5-2 dl tápszer
Néha kap túró rudit, dörmi macit, kubu gyümölcsös piskótát ( 1 héten 1x max. 2x)
Úgy gondolom nem kevés, nem is sír hogy éhes lenne, mégsem hízik.Betegnek nem beteg, jó a közérzete de már többen is megjegyezték, hogy egy dkg felesleg nincs rajta.Bánt a dolog, mert ezektől a megjegyzésektől rossz anyának érzem magam.Azért meg, hogy csak hízzon nem fogomnegészségtelen dolgokkal tömni.
1 éves fiam is lemozogja. Ne aggódj
Inkább arra reflektálnék hogy szarul érzed magad ha ezt mondják. Én vékony, szinte sovány vagyok, gyerekkorom óta. Akkor örökké azt hallgattam h nem eszik ez a gyerek, beteg biztos, addig nem kelsz fel amíg el nem fogy stb.
Fiamat olyan lazán kezelem kaja témában amennyire szabad. Elfogadom h nem minden nap eszik "sokat".
Nem válogatós, érdeklik az ízek, ennek örülök. Nem duci, hurkák nincsenek, de teljean jó alkatra. A védőnő még külön mondta is h szeretni az ilyen alkatú gyerekeket.
Rokonokat látogattunk a nyáron, folyton azt hallgattam h a gyerek vékony, eszik e eleget, deka felesleg nincs rajta, nem jó ez így. Baromi duhito volt. Otthon a környezetünkben senki nem mond ilyet, így biztosan tudom, hogy nincs okom aggódni, mégis elgondolkoztam, h valóban vékonyka lenne?
Ne hagyd hogy befolyásoljon a környezeted, a doki szerint rendbne van, jókedvű, kaaki rendben, akkor az alkata ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!