Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vannak köztetek, akik sok...

Tomi-91 kérdése:

Vannak köztetek, akik sok gyereket szeretnének?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Én egy 25 éves fiú vagyok. Egyetemi tanulmányaim vége felé járok. Munkába állásomat követően természetesen szeretnék családot alapítani, szép nagy családot. Én a magam részéről 4 gyereket tartok ideálisnak. Tudom, hogy manapság nem könnyű egy ilyen szép nagy családot összehozni, én azért mégis erre vágyok. Én így érezném magam igazán boldognak. Szinte minden felmérésben azt olvasom, hogy a Magyar fiatalok sokkal több gyereket terveznek (több gyerekre vágynak), mint ahány végül megszületik. Ennek persze rengeteg különböző oka van.

Engem az érdekelne, hogy a fiatal felnőtt korú lányok mennyire tartják fontosnak a gyerekeket az életükben, illetve szeretnének-e akár egy nagycsaládban élni?

Válaszaitokat előre is köszönöm. :-)

2017. aug. 25. 19:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
22%

Én egyet se akarok, sose szerettem a gyerekeket, biztos kimaradt belőlem az anya-ösztön vagy valami, ez van.

Arról meg aztán ne beszéljünk, hogy az egyetlen nagy vezírünk mennyi mindent tesz a minél több gyerekszületés érdekében, mert a magyar oktatás egy fos, mire felnőtt lesz a gyereked, már egyetemre se fog tudni járni csak ha kivételes zseni (vagy focista akarom mondani élsportoló) és hat nyelvvizsgája van (amit persze úgy kell összehozni hogy az iskolában még magyarul se tanítják meg őket rendesen), emellett az egészségügy is romokban hever (hát még pár év múlva), szóval senki se betegedjen le a családban mert jó eséllyel ott marad a kórházban, de az ország minen egyéb szegmenség is szétlopta a kedves Magyar Kormány, szóval tényleg, mindenki szülje halomra a gyerekeket azért a pár tíz ezer forintért, és véletlenül se gondoljunk a jövőjükre. Ámen.

2017. aug. 26. 18:38
 12/13 anonim ***** válasza:
63%

Kedves Kérdező, egy picit naiv vagy ;)

Nem a gyermeklétszám miatt, hanem amit a kormányunkról feltételezel. A CSOK-ot nagyon sokan nem tudják igénybe venni, mert 60x %-os alapnak kell lennie ahhoz, hogy felvehesd, így hiába lenne már akár 3 gyermeked, egyáltalán nem garantált, hogy megkapnád.

A szocpol anno nem sok segítség volt, ahhoz sem ártott némi alaptőke.

Az iskolarendszert 2013-ban kezdték igazán szétcseszerinteni, azóta is mélyrepülésben van.

Ebben az országban sokkal több pénz juthatna a családokhoz is, ha nem lopnák szét az országot.

Először találj egy lányt, aki egyáltalán hajlandó szülni, és egyelőre vállaljatok be - fejben is csak - egyet, aztán majd figyeljétek meg, hogy bírjátok anyagilag is és idegileg is. Ha minden klappol, jöhet a következő.

2017. aug. 26. 21:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Én is 4 gyereket szeretnék.

Viszont ha úgy fogom látni 2 vagy 3 gyerek után, hogy egy újabb gyereket nem tudnék teljes nyugalommal válalni akár az anyagiak akár amiatt, hogy ennyi gyerekre nem lenne már energiám, akkor mindenáron nem ragaszkodnék az "eredeti elképzelésemhez".

2017. aug. 28. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!